Пълнолуние в Скорпион – душевен и разголващ катарзис

1
455
Добави коментар
gabo
gabo

Пълнолуние в Скорпион – душевен и разголващ катарзис

Мили приятели, в нощта на 29 срещу 30 април 2018 година е пълнолунието в Скорпион, което е толкова интересно и променящо. Пълнолунието е на 09,39 градуса и ще носи повече влияние на хората с планети във фиксираните знаци – Скорпион, Телец, Водолей и Лъв.

Това пълнолуние ни връща към темите на лунното затъмнение от 31 януари, което беше в зодиакалния знак Лъв. И ни водеше към осъзнаване на личните нужди, желанията на душата и мястото ни в обществото, до каква степен „Аз“ и „Ние“ сме в баланс, колко си позволяваме да обгрижим желанията на душата.

Пълнолунието е естествен апогей, връхна точка на новолунието в Овен на 16 април, което беше много освобождаващо, дръзко и в съвпад с Уран. Когато по-смело заявявахме своите нужди. Интересно е, че тези лунации се навъртат около новия цикъл на Слънце и Уран в последен 29 градус в Овен, такъв цикъл на двете планети няма да има в близкото бъдеще. Този цикъл отново набляга на по-смелата изява на себе си, да проявим дързост и дълго трупани желания да извоюваме себе си по нестандартен и свободен начин, да се реализират. Не е случаен и ингрес на Хирон в Овен, който ще ни срещне с болките по самоувереността, ще ни провокира да позакърпим раните, които сме си нанесли или са ни нанесли. И още по-значим е цикъл на Марс и Плутон в Козирог, защото двете планети са управител на Скорпион, в който знак попада пълнолунието от 30 април.

Вселената е съвършена, приятели. Дала ни е всички условия да се заявим, да сме смели, дръзки. Да имаме достатъчно полезен гняв, за да реализираме промени в дългосрочен план. Но тук и сега трябва да се потопим в тъмните води на Скорпиона.

По време на пълнолуние емоциите ни може да са изострени, а особено пълнолуние в Скорпион, където Луната не е в най-лесното си положение, ще преливаме от чувства.

Слънцето в Телец може да дърпа в посока да не нарушаваме свой комфорт и постигнатото, да не излизаме от стабилността, която имаме. Но в дългосрочен план и в идеята за по-големи успехи, които да носят лично удовлетворение, ще трябва да се срещаме с онова, което е под повърхността.

Скорпион е свързан със смъртта, но и раждането. Мунданно има връзка с 8 дом в хороскопа, с Марс и Плутон. Скорпион носи дълбока трансформация, катарзисно изчистване. Но не и преди да се потопим в дълбоките и скрити пластове на Душата, за да осъзнаем какви са големите страхове, които са се натрупали там. Да приемем, че силното стискане и фиксираност към отминали хора, ситуации, непроменянето на същите, те не носят напредък и еволюция. Скорпион може да е много освобождаващ, когато сме готови символично да умираме и да се възраждаме.

Пълнолунието в Скорпион ще ни срещне с дълго замитани под килима истини. Които са създавали болки, страх. В емоционален план може да боли, да горчи, но тези токсични отпадъци, които сме трупали в себе си, те трябва да бъдат преработени и да се превърнат в гориво за промените, които искаме за себе си.

Пълнолунието в Скорпион ще събужда страховете ни от загуби.

Тук е времето да помислим за своите и чуждите ресурси, този измамен комфорт на притежания и стабилност. Защото новостите не търпят такава застояла енергия, нуждаят се от движение, пространство.

Слънце и Луна са в квадрат с лунните възли във Водолей и Лъв.

Пълнолуние в Скорпион

Лунните възли са толкова важни за посоката на душата, за пътищата, които трябва да следваме, за уроците, които имаме да учим. Получената фигура е Голям квадрат, която не е от най-приятните, защото е съставена от 4 квадратури и 2 опозиции. Силна нужда от промяна, от избори, но човек се чувства разпънат на кръст. Дори символично фигурата е като един голям кръст. Пресечно време, в което изборите ни са от огромно значение. И напрежението от тези избори е вътре в нас.

Пълнолунието в Скорпион е пресечно и по причина, че е в квадрат с Лунното затъмнение от 31 януари.

Лунно затъмнение в Лъв – 31.01.2018, Пълнолуние в Скорпион – 30.04.2018

Квадратите не са най-лесните аспекти в астрологията, защото сме предизвикани от външни фактори да се преборим и изправим. Да проходим, както казва моя близка приятелка. Сега е време за дълбока равносметка. Когато сме осъзнали какво иска Душата ни. И какво в дълбочина, какви са страховете, старите навици, обвързаности към модели, кое още в зародиш е причина да ни спъва в постигането на този емоционален комфорт, в който знаем, че вървим по своя път. По време на Лунното затъмнение от 31 януари, Луната беше в съвпад със Северен лунен възел. Или новостите, които трябва да реализираме като уроци, да вървим напред се зараждаха като усещане пред нас. И в квадрат с астероид Пеле в Телец. Хавайската богиня на вулканите, която сътворява нов свят от разрухата.

Пълнолунието сега е пресечно, една равносметка, дори и болезнена. Луната е в квадрат с лунните възли по време на пълнолунието в Скорпион – как страховете ни дърпат и отклоняват от онази лелеена нова посока.

Луната в Скорпион ще ни подтиква да искаме свързване с другите, което да е по-интимно, дълбоко, чувствено – Душа в Душа. И като всяко пълнолуние, темата за партньорствата е засилена от опозицията на светилата. Свързването с околните неминуемо води до темите за притежанията и ресурсите, които отдаваме и получаваме във връзките.

В конфигурацията, която ни разпъва на кръст, участва и Церес в Лъв. И тук е време да помислим до каква степен е здравословно отношението ни към нашите таланти. И дали страховете от разголване не са също пречка, за да имаме успех в отношенията с околните, но и в постигането на своите дълбоки желания. Дали страх от прожекторите, които ще ни осветят, ако излезем на сцената, за да реализираме желаното, не е причина да го отлагаме.

Пълнолунието в Скорпион е в хармоничен аспект със Сатурн в Козирог. Въпреки турболентните емоции, ще се насочваме към стабилността, заземяването, дългосрочното в нашите равносметки и промени.

Луната е в хармоничен тригон и с Нептун в Риби, което ще ни носи нужната вяра в магичното, колкото и да ни е трудно.

Луната е в хармоничен аспект и с Пеле в Рак. Скорпион, подземен свят, Пеле – богиня на вулканите, когато от гнева се ражда нова твърдина, когато натрупаната лава се среща с морето, за да създаде нов остров, място за живеене. Въпреки трудностите, ще имаме своите възможности да освободим натрупаните под повърхността страхове с лекота.

Пълнолунието в Скорпион има заряд да ни изправи срещу себе си. Да ни разбута в удобството, в което се намираме. Да ни провокира да се преборим със себе си. И да се наместим спрямо желанията си и посоката, която сме следвали до момента.

Прочистване, катарзис, провокация. Бъдете смели. С Луна в Скорпион интуитивно ще се ровим и в старите семейни модели, които също ни придърпват и обвързват със страховете. Сега е време да признаем, че също имаме своята тъмнина, тъмна страна. И в добрите си намерения също сме склонни на контрол.

Пълнолунието в Скорпион е многопластово. И е важен етап от нашата еволюция. В подземния свят се крият и съкровищата на нашите предци – Скорпион и 8 дом имат отношение към наследствата. Водата помни. И как ще използваме тези съкровища, как ще трансформираме този натрупан запас от знание, зависи и от нашата воля за промяна на статуквото.

Бъдете смели и разчиствайте застоялото, приятели. Бъдете интимни, но първо със себе си. Някои промени изискват флирт с истините, които са се потулили в тъмнината.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език магичните шепоти на Вселената – картите таро, планетки и звезди.

Свързани