Честит ден на труда!

6
280
Добави коментар

Честит ден на труда!

Честит 1 Май българи!

  Искам да отбележа този ден извън клишето на социалистическия режим и спомените за него. Всичко, което е останало назад във времето е най-добре да остане в историята и да се спре с това пропагандиране на един отровен режим!

  Затова искам да се фокусирам върху една случка от моето ежедневие. Благодарение на едно квартално магазинче близо до нас, аз усетих едно странно чувство. Чувство, което ми напомни колко е трудно да срещнеш истински хора, които се опитват да оцелеят насред хипермаркетите.

  Всеки ден пазарувам от там и това ми доставя голямо удоволствие. Когато влизам в магазина съм посрещнат с поздрав и усмивка, която е искрена, а не това да е съпроводено от фалшивия етикет даден на служителите, който те трябва да наизустят в големите магазини. И ако „стъпят накриво“ забелязани от тайния клиент да ги глобяват или да ги гонят от работа. Точно това напрежение и енергия, която витае покрай касите я няма в това малко магазинче до нас.

  Там аз мога и често получавам съвети кое точно да си напазарувам според нуждите ми. Не ме препират или подлъгват с цел да си продават застояла стока (липсваща при тях). Те са просто едно обикновено българско семейство, което изкара прехраната си с честен труд. Народна мъдрост “Който не работи, не трябва да яде!“ е залегнала на 100% там. Наясно са, че само с честен труд може да се постигнат резултати без лоши последици. Те са едни български предприемачи и работници в същото време, който напук на всичко продължават да работят и създават добавена стойност в България. У нас и до сега разбирането на думата предприемач е свързано с мутри, мошеници които имат за цел да те излъжат и да ти вземат парите. Карат черни джипове и са се запасили с многобройни оръжия. Най-вероятно хората имат право в това си разбиране, но не бива да слагат всички под тази черга. Има и други примери като тези честни хора забелязани от мен. Сега се фокусирах над тях, защото те са ми най-лесния пример и най-пресния спомен, но през живота си съм срещал и други като тях.

  За съжаление те губят битката в ценообразуването, защото няма как да взимат количеството на  хипермаркетите и така да получават допълнителни облаги. Но аз и моето семейство сме склонни да даваме малко повече като средства, но да помогнем поне с малко на тези хора за тяхната битка за оцеляване в тази нелоялна конкуренция. Пожелавам на тях и на всички хора като тях успешен бизнес и да не се отказват да гонят целите си. Само с упорит и честен труд може да се постигне пълното удовлетворение от положените саможертви!