Стартира надпреварата за „Най-зелена община“ за 2018 година

1
183
Добави коментар
Admin09
Admin09

ДЯЛ

Facebook
Twitter

Започва приемането на екологични информационно-образователни проекти за участие в конкурса „Най-зелена община“ за 2018 година“, съобщиха от „Екопак България“.
Всички 83 общини-партньори на компанията за управление на отпадъци от опаковки имат шанса да спечелят финансиране за свой информационно-образователен проект, насочен към разделното събиране и опазване на околната среда. За целта трябва да представят разработен проект за повишаване информираността на гражданите за ползите от разделното събиране на отпадъци от опаковки, за природата, човешкото здраве и качеството на живот в общината.
Наградата за проект, представен от голяма община, е 25 000 лв., за средна община – 15 000 лв., а за малка община – 10 000 лв.
Община Шумен успешно си сътрудничи с „Екопак Бълагария”, в рамките на тази година благодарение на съвместното им сътрудничество бе открита детска площадка подарък за децата на шуменския квартал „Дивдядово“. Тя бе дарена от „Екопак България“, АД. Люлки, пързалки, къщички и други забавления вече радват най-малките от квартала. От фирмата са поставили предпазна ограда, нови пейки и кошчета на площ от 100 квадрата.Дарението е на стойност близо 12 000 лева.Освен това бе организиран и детски празник, посветен на разделното събиране на отпадъци от опаковки. 400 деца от шуменските детски градини и начални училища станаха приятели с Хартояд, Пластоядка и Стъклояд – куклените герои от “Приказка за юначета с пълни тумбачета”.
24shumen.com

ДЯЛ

Facebook
Twitter

Съдържанието на 24shumen.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24shumen.com, освен, ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24shumen.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24shumen.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24shumen.com е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24shumen.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на сайта запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.