Взрив в бутилка прати 5 деца в болница в Добрич

1
200
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Пет деца са пострадали при взрив на бутилка с неустановена течност в Добрич, съобщи БНР.

Три от тях са настанени в многопрофилната болница в града, без опасност за живота, а четвърто дете е транспортирано в специализираната очна клиника във Варна.

„Всички деца са малолетни, под 14 години, затова трябва да бъдат разпитвани от инспектори от Детската педагогическа стая, което изисква повече време” – каза говорителят Стоян Стоянов.

Според него не е ясно все още какво е било веществото в буркана – течност, прахообразно вещество или др., затова ще бъде направена експертиза. Най-вероятно не става дума за престъпление – казаха още от полицията.

По неофицална информация, съдържанието в буркана не е било от рода на познатите взривни вещества, по-скоро става дума за самоделка от тези, които използват запалянковците.

Децата играели в двора на Студентските общежития в Добрич, собственост на „Жилфонд Инвест“. По думите на живеещата в същата сграда Стела Иванова, децата са намерили буркан, пълен с бяла течност, който по време на играта им се взривил.

„Просто са си играли зад блока. Намерили са отнякъде този буркан. Нас, живущите, ни съмнява, че е изкаран от мазетата“, каза Иванова. 

Директорът на многопрофилната болница в Добрич д-р Трифон Йорданов обясни, че две от децата са настанени в отделения по ортопедия и травматология, с изгаряния по крайниците. Едно дете е прието в неврохирургия с травма в областта на гръбначния стълб.

По случая е образувано досъдебно производство