Visa предлага иновативни решения за пътуването със самолети, влакове и автомобили

1
194
Добави коментар
NoviniteBG
NoviniteBG

Visa представи програма, насочена към подобряване на всеки вид пътуване на потребителите, независимо дали става въпрос за автомобилен, въздушен или железопътен транспорт. Посредством директен контакт с авиокомпаниите, превозвачите, производителите на автомобили, фирмите за отдаване под наем на превозни средства или доставчиците на горива, Visa може да подпомогне създаването на иновативни решения, които интегрират нови и нововъзникниващи технологии по време на всякакъв вид пътуване.

Услугата, която носи името Transportation Center of Excellence е глобална и обединява мащаба и възможностите на Visa, включително платформите Visa Developer, Visa Token Service, Visa Ready for Transit и Visa Global Transit Solutions с глобалната мрежа от иновационни центрове и студиа по света.

„Днешните потребители просто искат да стигнат до избраната дестинация бързо и лесно – независимо дали пътуват до работа или отиват на почивка. За съжаление, закупуването на билети, плащането за престой за паркиране или зареждането на автомобила с гориво е често неудобно, коства време и налага употребата на сложни машини за билети и остарели транспортни системи. Услугата Transportation Center of Excellence изследва как новите технологии могат да трансформират потребителското преживяване чрез използване на високи технологии и да улеснят доставчиците на транспортни услуги в интегрирането на безпроблемни плащания по време на път“, сподели Бил Гайда, старши вицепрезидент „Иновации и стратегически партньорства“ във Visa.

ПОДОБРЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕ

Въз основа на опита на Visa в работата с транспортни компании, като Transport for London (операторът на обществения транспорт на Лондон) и Uber, Transportation Center of Excellence е предназначена да подобри пътуването на потребителите. Като част от новата програма Visa организира срещи в Иновационния си център в Лондон със своите партньорите в областта на транспорта, банковото дело и търговията на дребно. Идеята е заедно да се премахнат проблемите при пътуване и да се създадат нови и лесни начини за достъп и разплащания на потребителите. Програмата включва иновативни технологии за развитие в ключови транспортни сектори, като:

 – Автомобили – Според доклада „Business Intelligence Connected Car“ до 2025 г. ще има над 293 милиона автомобила на пътя. Visa работи с няколко от най-големите световни производители на автомобили по посока на начините за безопасно и сигурно внедряване на системи за онлайн разплащания в компютърните системи на превозните средства. В началото това са разплащания за зареждане на гориво, купуване на храна и правенето на застраховка. С промяната на потребителските навици, Visa може да въведе допълнително удостоверение за самоличност в случаите, когато колата се споделя с друг човек, плащане на застраховка в зависимост от изминатото разстояние и зареждане на електрически автомобили в движение.  

– Паркиране – В Иновационния център в Лондон Visa си сътрудничи със стартъпи и технологии, за да внедри нови начини, подпомагащи намирането на място и заплащане за паркиране.

 – Обществен транспорт –   на ООН прогнозира, че 66% от световното население ще живее в градските райони до 2050 г., което ще направи нуждата от практичен  и ефективен обществен транспорт по-важна от всякога. Visa Global Transit Solutions вече е насочена към осъществяването на безконтактни разплащания в ежедневните пътувания. В същото време Visa е съсредоточена върху това как ще изглежда следващото поколение обществен транспорт, където услугите за геолокация, Bluetooth и биометричните данни могат да направят пътуването още по-лесно

 – Въздушен  транспорт – Visa организира съвместни срещи с едни от най-големите авиокомпании в индустрията, като сътрудничи с тях, за да подобри и улесни пътуването на хората. Това се случва чрез планиране, продажба на билети и внедряване на нови технологии като виртуалната реалност.

„Visa създава среда на колаборация, която позволява на разработчиците да преосмислят пътуването на потребителите с всеки вид транспорт и да превърнат първоначалната идея в реалност. Чрез платформата Visa Developer те могат да избират от широка гама от приложни интерфейси и комплекти от софтуерни програми, за да създадат следващото поколение търговски приложения“, допълва още Бил Гайда.

Програмата Transportation Center of Excellence, управлявана в Иновационния център на Visa в Лондон, е на разположение на компаниите от цял свят, включително и от България. Всяка организация, която се интересува от повече информация, може да се свърже с отговорния екип на Visa на адрес: [email protected].