„Ювентус“ взе Купата на Италия :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу, справочник,…

1
254
Добави коментар

Тимът на „Ювентус“, воден от Масимилиано Алегри, победи с 4:0 „Милан“ във финала на турнира за Купата на Италия и грабна трофея за рекорден 13-и път в своята история („Рома“ има 9 Купи). Така „черно-белите“ триумфираха за 4-и пореден път в надпреварата, като този път дори не допуснаха гол в собствената си врата по пътя към успеха.

Алегри води своите възпитаници към четвърти пореден дубъл, като в Серия „А“ на тима не достига само точка, за да си осигури и титлата.

И четирите гола във финала бяха вкарани през второто полувреме, като два от тях паднаха след грешки на вратаря на „Милан“ Джанлуиджи Донарума.

През целия мач „Юве“ доминираше на терена, а „Милан“ предимно се защитаваше. Сами Кедира и Пауло Дибала изпуснаха добри възможности през първото полувреме, а „росонерите“ на Гатузо отговориха с коварен удар на Сусо.

В 56-ата минута Бенатия откри резултата с удар с глава след центриране от корнер.

Коща покачи на 2:0 4 минути по-късно на препълнения „Стадио Олимпико“ в Рим след доста неубедителна намеса на Донарума.

Последва нова грешка на младия страж, за да може Бенатия да оформи класическия резултат в мача.

В 74-ата минута пък Калинич си отбеляза автогол, с който сложи край на всякакви надежди на „Милан“ за 6-и трофей от турнира.