Нова атака в Париж: Мъж, крещящ „Аллах е велик“, уби един и рани други четирима с нож

1
162
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Нова екстремистка атака парализира Париж. Мъж, крещящ “Аллах е велик”, уби един и рани други четирима души с нож в сърцето на френската столица, предават от Ройтерс. Нападателят е застрелян от полицията.

Сцената се е случила около 20:30 часа вечерта в събота местно време. В рамките на минути след първия подаден сигнал, на място са отзовани служители на реда, които “неутрализирали” нападателя. Според очевидци, мъжът крещял “Аллах е велик” и “Ще ви убия, ще ви убия”, докато атакувал случайни минувачи с нож. Мястото на инцидента е популярно сред туристите, намира се в района на Парижката опера.

Към момента разследването на случая е в ход. Нападателят все още не е идентифициран. Екстремистката организация “Ислямска държава” пое отговорност за атаката, но без да предостави доказателства за участието си в подготовката на нападението. Дали терористична клетка има пръст в случилото се, ще стане ясно след като самоличността на агресивния мъж бъде установена.

Междувременно, атентатори самоубийци отнеха живота на девет души и раниха други 40 в серия от атаки срещу християнски храмове в Индонезия. Нападнатите църкви са три и се намират във втория по големина град Сурабая. Организаторите са идентифицирани като членове на терористична група, “вдъхновена” от Ислямска държава.