Как да се охладим с етерични масла през горещите дни?

3
194
Добави коментар
famozni
famozni

Задава се лятото и вече горещините стават ежедневие.  Две от любимите ни етерични масла, които се използват на непоносимо горещи дни са масла от Мента и Джинджифил . Понякога можем да добавим една капка евкалиптовото масло. Тези масла обаче са наистина мощни, затова е важно да ги използвате умело.

Разбира се използваме дифузер за етерични масла, който разтворя във вода етеричните масла, като  успяваме да освежим и овлажним горещия въздух.

Етеричните масла, принадлежащи към семейството на ментата, особено тези с по-високи проценти ментол като маслото от мента, ще помогнат на тялото да се почувства по-хладно. Ние също намираме, че евкалиптовото масло е особено охлаждащо.

Ще спестим урока по химия, но ментолът има способността да подмами рецепторите в мозъка, за да мисли, че тялото е по-хладно от това, което в действителност е, най-вече частта от тялото, която е в контакт с ментола. Евкалиптолът в евкалиптното масло действа подобно.

Етеричното масло от мента съдържа значително количество ментол. Освен усещането за охлаждане, ментолът е известен, че спомага за отпускане и облекчаване на напрегнати главоболия и мускулни болки. Ментовото масло е доста стимулиращо и може да попречи на съня.

Евкалиптът действа като хубава алтернатива или допълнение към маслото от мента в охлаждащите смеси. В допълнение към способността си да осигурява усещане за охлаждане, етеричното масло от евкалипт съдържа значително количество оксид.

Маслата от мента и евкалиптата притежават освежаващ аромат, който може да ви накара да се почувствате охладени и съживени. Изберете едното или двете етерични масла и ги добавеете във вашия дифузер за етерични масла. Добавете студена вода и изчакайте освежителната пара да изстуди въздуха в помещението. Внимавайте с дозировката на етеричното масло от мента, тъй като неговият аромат е невероятно силен. Еваклиптовото етерично масло също е доста силно, но обикновено не е толкова упорито, колкото етерично масло от мента. Опитайте да смесвате малко количество ментово масло с цитрусово масло (например портокал) или флорално масло (т.е. лавандулово масло) за освежаваща смес. За повече информация относно различните начини, по които етеричните масла могат да бъдат комбинирани, прочетете всичко за дифузьорите за ароматерапия. Етерим има множество публикации на тема комбиниране на етерични масла в бленди и спецификите на всяка бленда.

Експериментирайте, това е ваш приятел! Изследвайте и разработвайте собствена стратегия, след което я споделяйте в коментарите. Само не забравяйте предупрежденията на етикетите – някои етерични масла не трябва да се прилагат върху кожата, а някои трябва да се използват само в малки дози.