12 трика за сваляне на 2 килограма на седмица

3
124
Добави коментар
famozni
famozni

Постигнете резултатите, които искате за по здравословен начин.

Ако искате да увеличите своето самочувствие възможно най-бързо, най-добре е да приспособите вашите очаквания и отношение, *не* вашето тегло.

Това означава, че съществуват начини, по които можете да победите подуването и да подобрите начина, по който се чувствате – и не е нужно да гладувате, да инвестирате в небезопасни добавки за отслабване или да удвоявате тренировките, за да постигнете по-бързи резултати.

Вместо това, опитайте този гъвкав подход, който ви позволява да изберете от нашите съвети за загуба на тегло, които работят, но няма да повлияят отрицателно на здравето ви.

Изберете най-малко четири от съветите, които предлагаме, и след това ги приложете за седем дни. Ако се почувствате по-добре, продължете още няколко дни . Колкото повече промени правите, толкова повече тегло можете да очаквате да загубите до края на тази седмица.

1. Пийте повече вода

Спортна или енергийна напитка, плодов сок или лека бира – всяка една съдържа около 100 калории. И все пак тези напитки не ви задоволяват, както правят храните, които съдържат 100 калории, така че тези напитки са излишни. Другите течности могат да бъдат с високо съдържание на натрий и въглехидрати, които изтласкват тялото ви в задържане на водата и ви издуват.

Водата, от друга страна, има нула калории, въглехидрати и почти никакъв  натрий, което я прави идеалната отслабваща напитка. И, странно, всъщност помага да изчистите излишната тежест на водата, както и да забързате своя метаболизъм.

Ако водата ви е твърде скучна и еднообразна, добавете лимонови кори или листа от мента  за по-добър вкус.

2. Разменете рафинирани въглехидрати за зеленчуци

Простите въглехидрати, като бял ориз, спагети и сандвич, могат да причинят поразия върху теглото ви, защото те се усвояват много бързо, оставяйки ви гладни и по-голяма вероятност да преядете по-късно „, казва д-р Яна Клауер, автор на The Park Avenue Nutritionist’s Plan.

Вместо да заменятe тези храни с по-здравословни пълнозърнести продукти, съдържащи фибри, които понякога могат да предизвикат подуване, опитайте „ориз“ от карфиол.

Вместо чипсове и сос за чипс ,пробвайте моркови и сос за чипс. Сложните въглехидрати от тези зеленчуци се усвояват по-бавно от простите въглехидрати, така че ще останете заситени за по-дълго време. И тъй като зеленчуците са предимно вода, те също така помагат за изчистването на наднорменото тегло.

3. 30 минути кардио на ден

Всяка тренировка, която повишава сърдечния ви ритъм, ще изгори калории. Но ще изразходите повече калории, ако изберете кардио тренировка, която ангажира множество мускули едновременно, казва Уенди Ларкин, личен тренинг мениджър в гимназията Polk Street на Crunch в Сан Франциско.

Три неща, които не трябва да пренебрегвате: спиннинг (каране на колело), кардио кикбокс и груповите тренировки. Половин час от всяка една такава тренировка изгаря 200-300 калории, като в същото време тонизирате ръцете и краката , така че да изглеждате по-стегнати.

Вие ще изгорите още калории на сесия, ако тренировката ви е на интервали: редувайки кратко интензивно кардио с по-бавна активност. Експертите не са сигурни защо работи, но треньорите се кълнат в него.

4. Пийте кафе час преди тренировка

Това е едно от изключенията за правилото за водата: точно както кафето ви прави по-продуктивна утринната ви работа, така и преди тренировка чаша кафе с обезмаслено мляко (около 11 калории) или черно ( само 5 калории) ще активизира тренировката ви, обяснява д-р Клауер. – Ще изгориш повече калории, без да осъзнаваш, че се бориш повече.

5. При секс бъдете отгоре

Не че имате нужда от извинение да го правите с момчето ви всяка вечер, но е факт, че тази позиция помага за горенето на мазнини. Като сте отгоре означава, че контролирате движението и колкото по-активен сте, толкова повече калории изгаряте – до 144 за 30 минути.

Сексът също така помага на нивата на усещане за добри невротрансмитери, ендорфини, които ви помагат и подтискат желанието за храна. Когато сте отгоре се обърнете (т.е., обърнати с гръб към вашия човек), за да придадете допълнителен тласък на бедрата и задните си мускули.

6. Правете 36 лицеви опори и напади всеки друг ден

Тези важни фитнес упражнения, ще помогнат за извайване на мускулите, така че ще спортувате по по-опростен начин. Правете три серии по 12 повторения за всяко упражнение всеки ден. „Лицевите опори са насочват към горната част на тялото ви, докато нападите работят за дупето, бедрата“, казва Ларкин. Бърз съвет: Уверете се, че гърбът и краката ви остават в права линия по време на упраженията; това ще подобри мускулния тонус. Също така, можете да изградите дори още повече мускули, ако държите свободни тежести във всяка ръка, докато правите нападите.

7. Спете 30 минути повече през нощта

Този допълнителен половин час, независимо дали спиш 5 или 8 часа, може да ви освежи достатъчно и ще ви помогне да направите по-добър избор на храна (с други думи, няма бърза захар за закуска в търсене на енергия) и няма да се чувствате сънливи и да пропускате фитнес, казва диетологът Естер Блум, автор на „Яжте, пийте и бъдете великолепни „. По-спокойният сън (най-добре 7 до 8 часа) също повишава метаболизма ви. И тъй като тялото ви изгражда мускули, докато спите, получавате по-добър мускулен тонус.

8. Изключете поне една глезотия от храненето ви

Ограничаването на една глезотийка – като например чипсовете, заедно с обяда, или шоколадовия десерт, който ядете след вечеря – може да извади няколко стотин калории от вашата диета, което се превръща в по-малко неприятно за вас. Тялото ви дори няма да забележи отсъствието им.

9. Яжте сьомга

Тя е пълна с хранителни вещества, които изграждат мускулен тонус и кара кожата ви да изглежда здрава. Някои диетолози твърдят, че консумирането на дори на една порция (без значение как се приготвя) може незабавно да направи лицето ви да изглежда малко по-изразено.

10. Хапчета за лесно храносмилане

Приемайте от тези таблетки за дъвчене, помагащи за храносмилането, продавани в аптеките, за да облекчите подуване на корема и да разкъсате газовите мехурчета в храносмилателния тракт, което ви създава усещане за лекота.

11. Стойте изправени

Дръжте гръбнака си неподвижен, а раменете назад, докато всмуквате корема си към гръбнака. Това кара талията ви да изглежда по-малка.

12. Правете клекове и коремни преси

Бодибилдърите използват тази техника преди състезанията, защото прибавя допълнително очертание на мускулите. Правете 3 серии по 12 повторения от всяко упражнение, за да стегнете корема, вашето дупе и краката.