Трикове за бижута , които трябва да знаете

3
207
Добави коментар
famozni
famozni

Това са нашите 7 гениални трика за вашите бижута

Вижте някои от тези трикове, които ще ви помогнат да почистите, съхраните и да предпазите най-ценните си бижута. А вие имате ли свой собствени трикчета?

Домашно почистване на бижута

Почиствайте мръсните златни бижута у дома, като смесите няколко капки мек миялен препарат с газирана вода. Оставете бижутата в разтвора в продължение на 10 до 20 минути. Ако е необходимо, измийте мръсотията с мека четка за зъби. Когато приключите, почистете с мека кърпа.

Разплетете упоритите възли на верижките с бебешка пудра

Най-добрият начин да развържете верижката на вашите бижута е да я поръсите с малко бебешка пудра. Внимавайте да не използвате твърде много, защото тогава ще имате допълнителна работа за почистване на целия прах от цепнатините на верижката. След като сте приложили бебешката пудра върху възела и се опитайте да го дръпнете внимателно с ръце, за да го разхлабите, използвайте игла или карфица, за да завършите задачата.

Закопчай гривна с кламер

Това е друг чудесен трик за бижута и добрата новина е, че вече не се нуждаете от помощта на друг човек, за да носите любимата си гривна! Вземете голям кламер и го разгънете така, че да изглежда като формата на буквата S. Закачете едната страна върху краят на гривната и задръжте другата страна на S с пръсти. Използвайте свободната си ръка и обвийте гривната около нея, за да я закрепите.

Тайно съхранение на бижута зад произведения на изкуството

Алекс и Уенди от Old Town Home ни разказват как са построили скривалище за бижута на стената в спалнята им. Обикновено предпочитаме сейфове, които да са сигурни и устойчиви, но това просто не е изпробвано от повечето хора. Този вграден тайник е незабележим и по-предпочитан от фото рамките и огледала за съхранение на бижута предлагани в магазините, защото то не е нещо, което крадецът ще търси специално. Не забравяйте да си направите подходяща застраховка за бижута за всички ваши ценности.

Направи си сам книга-кутия за бижута

Една от най-добрите ми приятелки използва този трик за бижута на сватбата си. Вместо да вземе възглавничка за пръстен, тя взе стар дневник, изряза страниците с нож, залепи ги и след което сложи пръстените вътре. Това работи не само за сватба, но и за да си направите едно незабележимо място, където да оставяте пръстените и другите бижута, които носите всеки ден.

Копчета като поставка за обици

Никога не знам какво да правя с тези допълнителни копчета, които идват с пуловерите, така че всички са сложени в моето „боклучарско чекмедже”. Този трик ви показа как можете да ги използвате! Измислихме тази умна идея да използваме резервни копчета, като държачи за обеци, така че да не се губят една от другa. Независимо дали поставяте тези копчетата в чантата за пътуване, така че да е по-малко вероятно да ги изгубите или да ги поставите в кутията за бижута, това е чудесен начин да предотвратите загубата!

Имаме брилянтна и евтина идея за съхранение на бижута. Ако имате чекмеджета или сейф, който не е организиран, скочете до магазина и вземете няколко формички за лед, като евтина опция за съхранение на бижута.Още един бонус? Искате да спестите още повече пари? Използвайте старите кутии за яйца.