Нов атентат в Индонезия с участие на 5 г. дете

1
162
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ВОЙНАТА СРЕЩУ ТЕРОРА
Нов атентат в Индонезия с участие на 5 г. дете
Семейство души с малко дете на 5 г. се вряза с мотоциклет и автомобил в огражденията на централния вход на полицейското управление в град Сурабая на остров Ява

14 Май 2018 14:03
0

принтирай

|

текст

Нов атентат в Индонезия. Две камикадзета с мотор се взривиха пред главното полицейско управление в индонезийския град Сурабая в провинция Източна Ява.

При нападението са пострадали няколко служители на реда и случайни минувачи. Атаката идва само ден, след нападенията срещу три църкви във втория по големина град в страната.

При атаката са ранени най-малко 10 души, сред които и полицейски служители. Нападателите се врязали с мотоциклет и автомобил в огражденията на централния вход на полицейското управление. По първоначална информация те са членове на едно семейство и с тях е имало и дете.

По непотвърдена информация става въпрос за 8-годишно момиче, което е ранено и е настанено в болница. От полицията заявиха, че самоличността на останалите терористи се изяснява.

Вчера вторият по големина град в Индонезия бе разтърсен от три самоубийствени атаки срещу християнски църкви, които взеха най-малко 17 жертви. Други 45 души бяха ранени.

Нападенията са извършени от семейство, наскоро завърнало се от Сирия. Първоначално майка с двете си дъщери се взриви пред една от църквите в града, след което съпругът ѝ и двамата им сина извършиха другите две нападения срещу молитвените храмове. Отговорност за терористичните атаки пое „Ислямска държава“.