Невероятната Птицечовка

34
Добави коментар
kochev887
kochev887

39 Flares

39 Flares

×

Какво по-странно животно от птицечовката?! Винаги се замислям, за това животно като чуя нещо, което ми се струва невероятно. Ами ако някой ми каже,че съществува животно, което е бозайник, с тяло на бобър, но с патешка човка, само че по -голяма, снася яйца и живее под земята, едва ли да му повярвам, ако съществуването на птицечовката не беше известно. Може би и вие ще се замислите по въпроса с вероятното и невероятното, но сега да разгледаме това уникално животинче.

Официално птицечовката е бозайник, с латинското наименование Ornithorhynchus anatinus, и е намерено в Тазмания, източна Австралия. Полуводно животно, има малки очи и вътрешни уши, без ушна мида и челюсти наподобяващи патешка човка. Живее в дълбоки и дълги тунели под земята, покрай реки и езера, където снася яйцата си в гнездо(!). Менюто на птицечовката се състои от червеи и насекоми. Когато е напълно пораснала птицечовката е с дължина от около 60 см, като женските са малко по-дребни.

Намират храната си като засичат електроимпулсните полета около тях,които се получават при съкращаването на мускулите и нервната дейност! Представете си само, да засича някакво дребно насекомо по мускулната му активност!

Мъжките имат големи отровни жлези разположени на задните си крака, които им служат при самозащита. Когато е атакувана птицечовката “изритва” тази отрова, която съдържа поне четири различни токсични вещества, които причиняват постоянна остра болка, която може дa продължи със седмици.

Друго удивително в това животно е, че то е регистрирано като животното с най-много и ярки сънища.

Превод от Автора

Снимки:Интернет

Neshtoto.com