Гришо срещу Нишикори във втория кръг в Рим :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
116
Добави коментар

Най-добрият български тенисист – Григор Димитров, ще играе с Кей Нишикори във втория кръг на турнира в Рим. Японецът стигна до мач с първата ни ракета, след като победи с 2:0 сета (7-6/5/, 6-4) Фелисиано Лопес.

Последият започна двубоя отлично, но в четвъртия гейм трябваше да спасява брейкбол при 30-40. В крайна сметка първата част се реши с тайбрек, спечелен драматично от Нишикори.

Японецът проби съперника си още при първото му подаване във втория сет, което се оказа достатъчно за крайното 6:4.

Гришо и Нишикори са се сблъсквали 4 пъти при професионалистите, като Самурая е печелил три от тях. Последният обаче завърши с победа на Димитров в три сета на финала в Бризбейн през 2017 г.

Двамата досега никога не са се срещали на клей.

28-годишният Нишикори е 24-и в класацията на АТР в момента, но е достигал до четвъртата позиция. Той има 11 титли в кариерата си, както и финал в Големия шлем на Откритото първенство на САЩ през 2014 година. Димитров е достигал до полуфиналите в Рим през 2014 година, но при последните си две участия отпада още след първия си мач.