Макдоналдс затвори в центъра на Бургас :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

1
323
Добави коментар

Първият обект от веригата Макдоналдс в Бургас, намиращ се на пъпа на града – на ул. „Александровска“ след 20 години хлопна кепенци завинаги.

Заведението за бързо хранене отвори врати през вече далечната 1998 г. и и дълго време бе голяма атракция за бургазлии. В първите години редовно имаше опашки, а на откриването множеството стигаше чак до днешната дрогерия „Lily“.

Бургазлии, родени между 1985-а и 1995-а, де факто са израснали покрай емблематичното заведение, което вече е в историята.

Малките деца няма да могат да си правят снимки с Роналд Макдоналд – лицето на компанията, седнал на пейката и протегнал ръка в очакване.

Днес на витрината, от вътрешната страна, има залепена табелка, указваща окончателното закриване.

„Уважаеми клиенти, заповядайте в някой от най-близките ни ресторанти Макдоналдс в гр. Бургас – кв. Зорница, бул. Стефан Стамболов и в мол Бургас, бул. Транспортна. Ще ви очакваме!“

За момента огромното лого на веригата, намиращо се на покрива на сградата, е все още там, по всяка вероятност съвсем скоро и то ще бъде премахнато

Не е ясно каква е причината за затварянето на обекта, но в последните години Макдоналдсът често бе празен. Във веригата за бързо хранене дори нямаше готови бургери и се налагаше клиентите да чакат дълго да бъдат приготвяни.

Дали бургазлии са променили хранителните си навици – започнали са да се хранят по-здравословно или са преминали към по-евтината фаст фууд храна – дюнерите, може само да се гадае.

Но е факт, че се забелязва изтегляне на веригите в този пазарен сигмент от центъра към моловете. За сметка на тях остават дюнерджийниците (поне 5) и пицариите.

Междувременно и друг франчайз за бързо хранене на същата улица – „SubWay“ също затвори. Веригата остава с обекти единствено в двата мола в жк „Славейков“ и жк „Изгрев“. В този случай обаче се намират разумни аргументи за краха на SubWay – по ул.“Александровска“ има друг конкурентен обект, който предлага същия асортимент на по-ниски цени.

Източник- Флагман