Wizz Air пуска 30% намаление на всички полети :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

2
213
Добави коментар

Нискотарифният авиопревозвач Wizz Air пуска 30% намаление на всички маршрути за резервации, направени до полунощ на 19 май. Отстъпката е по случай четиринадесетата годишнина на компанията, която е една от най-бързо развиващите се в Централна и Източна Европа.

Авиокомпанията преминава през най-големия оперативен скок в историята си и е в процес на добавяне на 70 нови услуги, общо 700 нови седмични полета и доставката на 21 самолета Airbus в рамките на 17 седмици.

От началото на годината Wizz Air откри три нови дестинации – Атина, Харков и Виена. В началото на май компанията официално стартира дейността си в Обединено кралство със седалище Лондон Лутън. Първият полет бе осъществен между Лондон и Букурещ.

През последните седмици Wizz Air вече пусна и над 30 нови нискотарифни маршрута по своята европейска мрежа, като пет от новостартиралите са от българската столица. От 25 март до 27 март тази година авиокомпанията добави четири от най-слънчевите дестинации в Европа – Ница, Лисабон, Малага и Атина, към софийската си мрежа, а в края на април Виена се присъедини към дестинациите на Wizz Air от Варна.

„Имаме удоволствието да празнуваме 14-годишнината си заедно с нашите клиенти, предлагайки за 2 дни още по-ниски цени от обикновено. През последните 14 години нашият професионален и всеотдаен екип даде възможност на почти 150 милиона пътници да открият красотите на Европа и извън нея, възползвайки се от ниските цени на Wizz Air. Wizz Air свързва 141 дестинации в 44 държави, като Виена, Атина и Харков са най-новите ни дестинации. Заедно с екипа на WIZZ с нетърпение очакваме следващия голям момент в нашата кратка история: присъединяването на нашия 100-тен самолет към флотилията ни“, коментира Йозеф Варади, главен изпълнителен директор на Wizz Air.

През миналата година нискотарифният авиопревозвач отчете 24% ръст на годишна база, превозвайки 30 млн. пътници. Флотилията на Wizz Air е от 96 самолета Airbus A320 и A321. Компанията е наела почти 800 нови служители през последната година и екипът й е от около 4000 авиационни специалисти от 45 различни националности.