Бамбукови очила – новия хит на лятото

2
313
Добави коментар

Изработка на очилата от бамбук

Бамбукови очила се произвеждат ръчно като самото производство преминава през пет етапа на изработка, включваща лазерно изрязване на дървените пластове, изглаждане / полиране/, лакиране и монтаж на панти и лещи.

Според това каква част от рамката е изработена от бамбук  очилата се класифицират на две групи:

слънчев очила с бамбукова рамкаслънчеви очила с бамбукови дръжки.

Слънчевите очила с бамбукова рамка са по-висок клас, при които цялата рамка е изработена от бамбук. Дървената конструкция прави очилата максимално лека и удобна за употреба. Снабдени са с пружинни, чупещи  висококачествени панти. При тази лимитирана серия бамбукови очила на  всички модели  стъклата са поляризирани. Притежават филтър, който подобрява  контраста и намалява отблясъците, при което изображенията стават  ясни и точни. Подходящи са за носене при силно слънце, около водни басейни, при сняг и при шофиране.

Слънчевите очила с бамбукови дръжки съчетават контрастни елементи, което е водещ мотив в последните модни тенденции. Контраст има по отношение на материала и в цветово отношение. Бамбуковите дръжки, които обикновено са светли се съчетават с по-тъмна фронтова част на рамката изработена от висококачествена пластмаса, изработена на ацетатна основа или от метал.

Стъклата на бамбуковите очила са могат да са матови или огледални в различни цветове.

Моделите бележат голямо разнообразие: правоъгълни, кръгли, авиаторски, котешко око и др.