Плутон, Пеле, Ерис и Хаумея – битката за новото сътворение и духовна еволюция

1
245
Добави коментар
gabo
gabo

Плутон, Пеле, Ерис и Хаумея – битката за новото сътворение и духовна еволюция

Пеле е моята Богиня, тя има дълга и огнена коса, която ѝ служи за наметка. Какво друго трябва да носи Богиня? Ритъмът на сърцето ѝ кара земята да се отвори, изливайки своя сок. Един дъх от Мадам Пеле, може да нажежи въздуха.

Мили приятели, вече много пъти съм заявявала своята страст към новооткритите планети и какво е тяхното влияние върху живота ни, което изучавам с голямо нетърпение. От известно време ми се иска да напиша нещо повече по въпроса и по-специално за една звездна конфигурация, която за мен носи огромни промени, макар и по-бавно. Тези промени тепърва ще се разгръщат и ще обръщаме внимание на тях. Но тук и сега един астероид е тригер на събитията.

За мен е изключително интересно взаимодействието между новооткритите планети Хаумея и Ерис.

Хаумея преминава в зодиакалния знак Везни. Това е малка планета от пояса Кайпер, който според мен ще ни изненадва и с много други значими „находки“, които тепърва да изследваме. Това е планета различна, необикновена. С нестандартна орбита, нестандартна форма. Тя се завърта около своята ос изключително бързо, което определя формата ѝ – елипсовидна.

Хаумея

Хаумея носи името на хавайска богиня на сътворението, фертилността, плодородието. Богиня на земята. Тя може да придобие различни форми. Закрилница на родилките, самата тя ражда своите деца не винаги по естествен път. Хаумея закриля своя народ и в мигове на бедствия, предоставя възможност за оцеляване, тя е свързана с дивата природа, растенията.

Хаумея в астрологията има многолико влияние, но често се свързва с неочаквани промени, новости. Тя е „царица“ на спонтанните зачевания. Но също оказва влияние и върху загубата на деца – спонтанните аборти. На ниско ниво проявленията на тази планета не са особено приятни, защото има много бързи промени, в зависимост от аспектите с останалите планети в картата. Но в името на еволюцията, тези промени винаги са свързани с духовното израстване. Под напора на всички неочакваности, намираме начин да оцелеем.

Хаумея има интересно влияние и върху темата за храната и здравословното хранене. И тепърва ще обръщаме по-голямо внимание на тези процеси, които са свързани и с глобалните промени относно изхранването на човечеството. И до каква степен се храним здравословно. И дали не унищожаваме прекалено бързо нашата планета, загърбвайки естествени и по-здравословни начини да се отглеждаме и оцеляваме.

Този процес на промени ще настъпи и по причина на ингреса на Уран в Телец. Който ще ни дава нов и различен поглед за ресурсите ни. В това число и онези, с които поддържаме чисто физическата си форма. Тепърва ще търсим нови и нестандартни начини, с които да усвояваме тези ресурси. Отношението ни към Земята/Гая ще се измени. Но явно след като преминем някоя и друга криза, за да дойде голямото осъзнаване.

От известно време на звездното небе има интересна битка на богини – Хаумея във Везни е в опозиция с Ерис в Овен.

Хаумея във Везни работи в посока промени в междуличностните отношения, посредством новости, неочаквани събития, нужда от духовно израстване, за да създадем едно стабилно партньорство.

Ерис е много интересна – богинята на раздора. Огъва правилата и търси своето равноправно съществуване. Още с откриването си създава смут и е причина за промяна на класификация на планетите.

Интересно е, че планетите с по-нестандартни орбити, каквито са новооткритите такива от пояса Кайпер, като влияние над нас имат една страхотна прилика – всички те огъват, променят и разсичат правилата, с което ни принуждават да изменяме и разширяваме своя начин на мислене. Да излизаме от зоната си на комфорт, с което и по-трудното им приемане.

Орбити на Ерис и Хаумея

Ерис и Хаумея са от „нестандартните“ планети, с орбити с наклон. Дошло е време за радикални промени в начина на мислене.

Ерис е жената воин. Под нейно влияние променяме остарелите структури на съзнанието. Все по-често жените са от типа Ерис – равни на мъжа. Все по-често жените преминават през този патриархален свят, за да изменят структурата му. Дори асоциативно появата на Ерис разцепва представите за реда. Колко от планетите носят имена на мъжки богове преди откритието на Ерис? До съвсем скоро тежката дума беше на Плутон – като свързан с огромната еволюция, през която трябва да преминем, силната трансформация. Сега Плутон е като „портал“, който ни води към планетите отвъд неговата орбита, които са с нестандартни орбити, които тепърва ще разклащат, изменят и провокират да излезем от своята зона на комфорт, когато става дума за еволюция и промени.

Но за мен е по-интересна битката на богините – Ерис и Хаумея. Сякаш два различни архетипа са във война. Създателката, фертилната, свързана с плодородието Хаумея. И войнствената, променяща статуквото спрямо обществото Ерис – една титанична битка на тема женското в жената.

За мен опозицията на двете планети е свързана с намирането на баланс между това желание за надмощие, войнственост и изменения и нуждата да се продължава рода – чрез раждане.

Ерис е свързана с оцеляването ни. А то е пряко зависимо от раждаемостта. Оцеляването ни зависи и от ресурсите, земята, храната, която поглъщаме. Дошло е време да трансформираме своето мислене и поемем отговорност за себе си и поколенията след нас.

В тази титанична битка е взел участие и Плутон в Козирог. Със своите квадрати към двете богини-планети, той целеустремено провокира към силна трансформация. В Козирог – и на реда, статуквото.

На фона на тази звездна битка, съвсем скоро в конфигурацията между Ерис, Хаумея и Плутон – тао квадрат, се включи и един малък астероид – Пеле.

Конфигурация Голям квадрат – Плутон в Козирог, Ерис в Овен, Пеле в Рак, Хаумея във Везни

Пеле е астероид от пояса „Амор“, които преминават близо около Земята, но не пресичат нашата орбита.

Пеле е дъщеря на Хаумея. В сложните семейни отношения, тя търси свой нов дом, който създава от срещата на разтопената лава и океана. Пеле може да е много грижовна, но и изпаднала в ярост, помита всичко около себе си. Пеле е сътворителка на Хавайските острови, които се раждат от лавата, която се среща с Океана.

Пеле е свързана с всички трупани емоции – гняв, завист, ревност, омраза, силно желание, страст. И как тяхното изригване води до смърт, но и ново начало. Пеле създава материя, но след състояние на афект. И в този шеметен поток на емоции, ние израстваме духовно. На психологическо ниво идва осъзнаване, растеж.

Пеле в момента транзитира в зодиакалния знак Рак – свързан с дома, семейството, рода, корена. Взимайки участие в конфигурацията тао-квадрат с Ерис, Хаумея и Плутон, тя е като тригер, който освободи напрежението между Хаумея и Ерис.

Получи се конфигурация Голям квадрат – Хаумея във Везни, Ерис в Овен, Плутон в Козирог и Пеле в Рак – четирите кардинални знака, които са гръбнак на живота ни.

Дошло е време за промени. Промени в отношението ни към Земята, Гая. Към храната. Към майчинството, рода, оцеляването. Дошло е време за пробуждане. В състояние на катаклизми, да откриваме и преоткриваме повече връзката си със Земята.

За мен изригването на вулкан на Хавайските острови е продиктувано от тази титанична битка между богини на звездното небе. И не е случайно, че две от тях са свързани с хавайската митология. И имат връзка с вулканите, смъртта, плодородието, оцеляването, храната, дивата природа.

Ингрес на Уран в Телец ще ни провокира да поглеждаме отвъд своите граници на тема ценно, ресурси, природа, плодородие. За мен предстоящите години, в които той ще преминава през Телец, ще доведат до промени не само на тема пари, стойностно. Но и отношението ни към храната.

Природата все по-често ще ни напомня, че е нужна промяна. Но първо в главите ни, в начина на мислене, растеж и израстване.

П.п. И не е случайно, че точно днес реализирах тази малка публикация. Когато Луната преминава през Рак и прави съвпад с Пеле.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на Вселената – карти таро, планетки и звезди.

Свързани