На 21 май НДК отваря врати за посетители :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи, шоу,…

2
276
Добави коментар

НДК отваря врати за граждани на 21 май. В деня на отворените врати всеки един може да стане „делегат“ и да седне на стола на държавните и правителствени ръководители в зала 3, където само преди дни се проведе срещата на върха ЕС – Западни Балкани. От началото на българското европредседателство, НДК е посрещнал 17 000 делегати и 186 събития.

Обиколката на НДК утре ще започва, разбира се, с проверка на вход А4.

Яна Дочева, Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС: Първата група, която започва в 9 ч. сутринта с министър Павлова, ще види на 5-тия етаж две от залите, които използваме за различни видове конференции и срещи.

Делегатите ще минат през пресцентровете, в които дойдоха над 3200 журналисти, и Зала 7.

Яна Дочева, Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС: Тук, в тази зала, се проведе пресконференцията на Зоран Заев по време на Съмита, който се състоя на 17-ти.

Всеки един от посетителите ще може да дойде тук и да се снима пред трибуната като Зоран Заев или като някой друг ръководител.

На стълбите пред Зала 3 ще има семейни снимки – както подобава за държавни делегати.

Яна Дочева, Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС: Осигурили сме фотограф, професионален, който ще снима всички, посетили НДК, така че да остане и за тях един хубав спомен от обиколката.

Обиколката ще приключва в Зала 3, където все още стоят табелките с имената на български и евролидери.

Яна Дочева, Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС: Тереза Мей, която е много близко до най-централната трибуна, където имаме г-н Таяни, г-н Доналд Туск и, разбира се, премиерът Борисов и Жан-Клод Юнкер.