Сектите – тихата прокоба

15
812
Добави коментар

  Напоследък често ми се случва докато вървя по улиците да виждам едни добре облечени хора с черни панталони и бели ризи. Здраво в ръце прегърнали скъпа за тях книга и тръгнали „на лов“ за хора. Тази картинка много ми напомни за това как преди години загубих връзка с един мой приятел именно от такива хора, търсещи внимание от всеки срещнат. В мен се пробуди вътрешна агресия, но определено не мисля, че ако я стоваря върху тези хора, то нещата ще се оправят.

  Всеки е свободен да избира вярата си и като цяло да бъде воден от нея. Но не одобрявам вербуването на хора по улиците и търсенето на техните слабости за да се включат в определена общност или иначе казано секта.

Свидетелите на Йехова „Общество на Стражевата кула“ 

  През 1879 г. започва издаването на „Стражевата кула на Цион“ и „Пратеник на Христовото присъствие“, които предхождат списанието му „Стражева кула“, а през 1881 г. полага основите на дружеството „Общество на Стражевата кула“, чиито приемник от 1931 г. е известен с името „Свидетели на Йехова“. Произхожда от адвентизма. За негов създател се счита Чарлз Тейт Ръселроден на 16 февруари 1852 г. в град Алегени, близо до Питсбърг, Пенсилвания.