Нано бяла детелина със супер микро листа и косене през 45 дни

1
767
Добави коментар
semenatashop
semenatashop

Разфасовка: 100 гр.
Норма за сеитба: Невероятно е как само 100 гр. от семената на нано бяла детелина със супер микро листа затревяват 10 квадратни метра, съответно с един килограм, затревявате 100 кв.м.
Издръжливост на газене: Trifoglio Nanissimo е много ниска и устойчива на утъпкване. Подходяща е за създаване на спортни терени, домашни градини, може да я култивирате дори в саксии и да декорирате бордюри.
Осветеност на терена: Засейте семената на нано детелината със супер микро ниски листа на места със 6-8 часа слънце греене. Не се препоръчва да отглеждате детелинката на сенчести участъци.
Необходимост от поливане: Изискването към осигуряването на поливни условия е да поливате редовно нано бялата детелина с ниски супер микро листа. Количеството, с което се полива бялата детелина Нанисимо зависи от сезона, почвата и климатичните условия. На денонощие се препоръчва поливане между 5 – 15 литра за 1 кв.м.
Особености при косене: Косенето на супер микро детелината се извършва на месец и половина. Можете да окосявате много ниско на около 1 – 2 см. Ако търсите трева без косене – семена на дихондра репенс е решението за Вас.
Почвени условия: Тази тревна смес от нано микро детелина е не особено взискателна към почвените условия. Но вирее най-добре върху добре отцедливи почви. 
Устойчивост при ниски температури: Бялата детелина със супер микро листа е зимоустойчива и вечнозелена. Многогодишната ниска нано детелинка е перфектна за затревяване на дворове и градини, които се обитават целогодишно или за уикенда (но с възможност за поливане).
Характеристики на листата: Много фини и нежни, свежи и зелени листа. Мека и приятна на допир.
Подходящи торове: Торете с торове с ниско съдържание на азот. Препоръчва се торене с калиеви и фосфорни торове.
Период на сеитба: Засявайте от началото на пролетта до късна есен (март – октомври) в зависимост от метеорологичните условия. Избягвайте затревяване в горещите летни дни или периода Юли – Август.
Дълбочина на сеитба: При глинестите почви сеитбата на ниската бялата детелина със супер микро листа е добре да се прави на по-плитко на около 1 см – 1,5 см. Ако почвата Ви е песъклива засейте на около 2 см дълбочина.
Температура на почвата при сеитба: Засявайте семената при 15 – 25 градуса по Целзий. Не препоръчваме засяване под 5 градуса по Целзий. 
Период за покълване: Семената покълват изключително бързо за около седмица – две.

Онлайн магазин Semenata.Shop предлага на всички свои клиенти уникално красива нано бяла детелина супер микро ниска и гъста с косене на 45 дни. Ако търсите супер ниска детелина за декориране на кашпи, бордюри и създаване на красиви тревни площи изобилващи от нежни бели цветове, определено Ви препоръчваме този вариант за озеленяване. Семената се засяват много лесно (като стандартните тревни семена) като със само 100 гр. семена на супер микро бяло детелина се покриват 10 квадратни метра площ.

Тази красива нано детелинка е идеално решение за всяка градина, в която поливането не е проблем, но търсите ефекта на не интензивното косене. Да, устойчива на утъпкване и се коси на 45 дни – това е нашето специализирано предложение на италианска смес на нано детелина „джудже“! Специалната ниска бяла детелина със супер микро листа е много нежна и приятна на допир. Подходяща е за изграждане на площи около басейни и кътове с ниски цветя.

Невзискателна към почви, тази бяла детелинка може да посеете от началото на пролетта до началото на лятото. Втората Ви възможност за сеитба на нано детелината е от началото на есента до началото на зимата (в зависимост от среднодневните температури). Най-добре вирее върху слънчеви терени или такива с леко засенчване. Микро нано детелината с бели цветове е по-ниска от ниската бяла детелина и още по-ниска от стандартната бяла детелина. Много лесна за поддръжка и от непрофесионалисти. Отличен медонос и пълноценна паша за пчели и охлюви. 

При правилна поддръжка, можете да се радвате на детелинката между 10 и 15 години. Тревна смес от супер микро детелина нано с бели цветове е подходяща за употреба във всеки слънчев двор, в който има възможност да се осигурят регулярни поливания. Ако искате да създадете нестандартен двор с меки и нежни листенца, подходящ за игри с топка, то изберете този вариант.

Интересната смеска с ниска нужда от косене Нанисимо е идеална за създаване на цветни килими окъпани в бели цветчета (по време на цъфтеж, тази супер микро детелина се отрупва с бял цвят). Подходяща за затревяване на ресторанти, кафенета, хотели, декоративни вътрешни градини, домашни дворове, декоративни кашпи и др.

Съдържание: 100 % семена на супер ниска микро детелина бяла (Trifoglio Nanissimo Bianco: 90% Avalon + 10% Rivendel)