Музика и добро настроение в центъра на Бургас по случай Деня на славянската писменост

1
160
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Музика и добро настроение царят всяка година на 24 май по главните улици на Бургас. 2018-а не направи изключение. Хиляди шестваха по централната “Александровска” и по обновената “Богориди”, под окуражителните аплодисменти на стотици бургазлии и гости на града, събрали се по периферията на улиците, по кафенетата и по балконите край пешеходните алеи.

Традиционният парад стартира в 10:30 часа от Компаса. Той бе поведен от представители на бургаското духовенство и строя на буквите, в който винаги се включват бургаски младежи, носещи знаците на кирилицата, обагрени в златно.

В парада се включиха кметът на града Димитър Николов, председателят на Общински съвет Константин Луков, представители на областна администрация, бургаски народни представители, членове на Общински съвет и Общинска администрация, ученици, учители, членове на академичната общност и културните институции в града.

За поредна година в строевете на различните училища се включиха и випуски, завършили преди много години, но носещи духа на празника и приятелството в сърцата си. Определен “строг” ред в строя нямаше. Редуваха се детски градини, основни и средни училища, професионални гимназии и културни институции.

Духовата музика на Бургас отново бе разположена “на кръстопътя” – на ъгъла на улиците “Александровска” и “Богориди”. Целият център на града обаче бе огласян от ученическите духови оркестри, от детски песни, възхвала за братята Кирил и Методий и щастливи възгласи “ура”. Шествието приключи в Морската градина. На Открита сцена “Охлюва” се състоя концерт на бургаските училища.

Още снимки от празничното шествие можете да видите на нашата Facebook страница.