Ботев може да си върне защитник – SportVox

2
124
Добави коментар
sheri
sheri

Ботев Пловдив може да си върне защитник, разбра „Тема спорт“. Опции за подсилване на отбраната са Апостол Попов и Костадин Гаджалов.

Както е известно, Пламен Димов напуска Коматево, тъй като иска да продължи кариерата си в чужбина. Така реално старши треньорът Николай Киров-Белия ще разполага само с Димитър Пиргов, който дойде през зимата, и Радослав Терзиев.

Попов и Гаджалов вече са свободни агенти. Костадин напусна елитния шотландски ФК Дънди. Договорът на 28-годишния защитник няма да бъде подновен.

Бранителят, който е юноша на Ботев Пловдив, пристигна на „Дене Парк“ през зимата на 2015 година със свободен трансфер от Добруджа. Той записа 43 мача с екипа на ФК Дънди с два гола. Гаджалов пропусна голяма част от последната кампания заради травма на прасеца, а през февруари беше преотстъпен за един месец на втородивизионния Брикин Сити, за който изигра единствените си два мача през сезона.

34-годишният Попов пък не получи нов контракт с румънския Университатя Крайова, където премина през лятото на 2015-а. Той има година и половина зад гърба си в Ботев Пловдив. От януари 2008 до лятото на 2009 година записва 40 мача и 1 гол за жълто-черните. Последваха четири сезона в ЦСКА, преди да продължи в Румъния.

Киров обаче има още един вариант за ариергарда, който е под №1. Става въпрос за играч от чужбина. До дни с Ботев трябва да подпише с Васил Шопов от Дунав Русе. Канарчетата започват подготовка на 11 юни, като ще бъдат на лагер във Велинград.