Неразделни: Две момченца помагат на болния си тризнак да ходи

1
168
Добави коментар

Запознайте се с еднояйчните тризнаци – Джакс, Джеси-Джеймс и Джоуи.

Тяхното раждане си е истинско чудо, защото шансът да се родят трима еднояйчни близнаци е 1 на 100 млн.! За съжаление, едно от момченцата – Джакс, се разболява от опасна инфекция малко след раждането, заради която не получава достатъчно кислород.

Последствията от инфекцията не са малки и днес Джакс страда от церебрална парализа, заради която не може да ходи. Неговите братя обаче с радост му помагат да се придвижва, с готовност му носят играчки и дори го люлеят на люлките в парка. Мечтата на цялото семейство е един ден момчетата да тичат заедно и 4-годишният Джакс да надвие болестта. 27-годишната им майка – Анабела, казва, че момчетата са неразделни и много обичат да са заедно.

„Умственото развитие на Джакс е напълно нормално и той е едно много любвеобилно и дружелюбно момче, единствено се ядосва, че не може да ходи и да тича като братята си, но те пък постоянно му носят обувките или играчките. Те са неговите малки помощници“, казва майката. Анабела, която има и 9-годишна дъщеря – Клоуи, била много изненадана, когато лекарите ѝ казали, че очаква три бебета.

Бременността ѝ обаче минала леко, но бебетата били недоносени и трябвало да останат в неонаталното отделение за наблюдение. Те били съвсем здрави, но три седмици след раждането Джакс е покосен от чревна инфекция и се разболява сериозно. Заради инфекцията Джакс не получавал достатъчно кислород. Хирурзите премахват огромна част от дебелото черво, за да спасят живота му и му дават само 50% шанс за живот.

Когато е на една годинка, Джакс е диагностициран с церебрална парализа, която най-вероятно е вследствие на слабия приток на кислород към мозъка. Семейството обаче не губи надежда и събира дарения за иновативно лечение, което може да помогне на малкия Джакс. Операцията има много висока успеваемост, така че има голям шанс един ден момченцето да крачи редом с братчетата си.

Източник: rabadu.com

loading…