За пореден път Леброн Джеймс изведе Кливланд до финала на НБА

1
161
Добави коментар

Кливланд Кавалиърс спечели Източната конференция и се класира за финала в Националната баскетболна асоциация за четвърта поредна година, след като в решителен седми мач надигра Бостън Селтикс с 87:79 като гости.

Изключителен мач за „кавалерите“ направи Леброн Джеймс, който завърши срещата с 35 точки, 15 борби, 9 асистенции и 2 чадъра. За Джеймс това ще бъде безпрецедентно осмо поредно участие на финал и общо девето в кариерата му.

Гостите от Кливланд стигнаха много трудно до победата в „ТД Гардън“, тъй като трябваше да наваксват пасив от 12 точки в началото на втората четвърт, което наложи 33-годишният Джеймс да играе през всичките 48 минути на мача. Въпреки умората и въпреки отсъствието на тежкото крило Кевин Лав, Джеймс поведе съотборниците си към едно от най-неочакваните класирания за финал в Лигата.

За Бостън остава огорчението от пропуснатата възможност тимът да се класира за първи път за мача за титлата от 2010 година насам. Освен това играчите на Брад Стивънс станаха и първият тим в историята на клуба, който губи плейофна серия, в която води с 2-0 победи.

За победителите от Кливланд, които допуснаха едва 36 точки през второто полувреме, силен мач направи и Джеф Грийн, стартирал на мястото на Лав. Бившият играч на Мемфис отбеляза 19 точки, а Джей Ар Смит прибави още 12.

За Бостън 20-годишният Джейсън Тейтъм направи поредния си отличен мач и завърши с 24 точки, докато Ал Хорфорд добави 17. Гардовете на „келтите“ Тери Розиър и Маркъс Смарт обаче имаха кошмарна вечер и приключиха с общо едва 8 точки, стрелба от игра 3 от 24 и 0 от 14 от тройката.

Във финала в НБА Кливланд ще гостува в първите два мача на победителя от серията между Хюстън и Голдън Стейт, която продължава при резултат 3-3, а решителният седми мач е тази нощ в Тексас. Ако гостите от Голдън Стейт спечелят, феновете на баскетбола ще видят за четвърта поредна година финал между Уориърс и Кавалиърс.

Бостън – Кливланд 79:87

Кавалиърс спечелиха серията с 4-3 победи