Пълнолуние в Стрелец – пробуждане за Кармата и Вярата

2
230
Добави коментар
gabo
gabo

Пълнолуние в Стрелец – пробуждане за Кармата и Вярата

 

Първо  – или Бог съществува, или не. Второ – аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случая, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре давярвам, защото рискът е минимален.

Мили приятели, очаквах с огромно нетърпение пълнолунието в зодиакалния знак Стрелец. Точното време на тази лунация е 29 май 17:20 за координати София. Пълнолунието ще бъде на 8,10 градуса и ще засегне по-осезаемо всички с планети в първата декада на подвижен кръст – Стрелец, Близнаци, Риби и Дева.

За мен това пълнолуние е много специално. Аз обичам да работя с интересни нови планетки, астероиди. И когато те участват активно в някоя лунация, истинско удоволствие е да споделя своите наблюдения.

По време на пълнолуние Слънце и Луна са в опозиция. Тази лунна фаза е един своеобразен апогей, в който виждаме резултатите от всичко започнато по време на новолунието. Новолунието, чиито плодове ще берем, беше в зодиакалния знак Телец. И беше свързано с освобождаването ни от всичко, което ни прави зависими и мазохистични, осъзнаване на стойностното в нашия живот – кое ни е важно, ценно, значимо, каква е нашата лична самооценка.

По време на пълнолуние ситуациите около нас изкристализирват. Това е период, в който емоциите ни може да са по-изострени.

Опозицията между Слънце и Луна ни поставя в ситуации, в които нашите дълбоки кризи излизат на повърхността. Нашите емоционални нужди са в конфликт с това, което показваме. Изразена е полярността между вън и вътре. Но в тази криза е време за решения. И най-вече за резултати.

По време на пълнолунието Луната попада в зодиакалния знак Стрелец, а Слънцето в Близнаци.

Стрелец е огнен и ентусиазиран знак. И нашите емоционални нужди може да са насочени към приключенията. Но този знак е свързан и с философията, вярата ни, вярата в природните закони. Да погледнем от по-високо и да видим цялостно в какво положение се намираме. Да открием своята Истина.

Близнаци е много по-детайлен и аналитичен знак. Свързан с комуникацията, с предаването на информация, с достигането до информация и знание.

Тук битката е между дребното и едрото – между знанията, които сме добили чрез учене, говорене. И между онова дълбоко познание, което ни дава Вяра, дори да не виждаме всички дребни детайли.

За мен това пълнолуние е важно и по причина, че Луната е в съвпад с астероид Карма. Карма е под номер 3811, ако ще строите карта в astro.com.

Дошло е време да осъзнаем по-дълбоко смисъла на Кармата. Всяко наше действие ще доведе до последици. Кармата е съвкупност от резултати от нашите действия тук и сега, но и от минали животи. Ние трябва да бъдем отговорни за своите деяния.

Сега е време да осъзнаем, че живеем сред случайни неслучайности, които са едно следствие от нашите деяния.

Защо е толкова важно участието на астероид Карма в тази лунация?

Защото Слънце и Луна са в хармонични аспекти към лунните възли във Водолей и Лъв. Тези две силно кармични точки, които са свързани с нашите уроци от минали животи. И новостите, които трябва да научим, къде трябва да проявим повече действие, за да „влезем“ в посоката на своя живот. Лунните възли са изключително значими за нашата еволюция. И на чисто ежедневно и битово ниво ще усещаме повече съпротивление, ако упорстваме и не искаме да пуснем миналото – Южен лунен възел. Без да съзнаваме, че от него може да извлечем знания и усет как да сътворим своето бъдеще.

Настанало е време да преосмислим своите действия в миналото. И как те са довели до резултатите, които имаме тук и сега. Да поемем отговорност за себе си. Да се изправим откровено пред великата Истина. И да си позволим да достигнем мъдрост, да разширим своя кръгозор, своята философия за живота.

Карма в съвпад с Луната може да ни оставя усещането, че интуитивно знаем всичко това, до което достигаме като резултат, интуитивно носим усет за Истината. Сетивно знаем каква е нашата Вяра.

Карма в опозиция със Слънцето е онова препъващо камъче, което е свързано с нашето Его и отричането на тези сетивни познания. Отричането, че ние сами сме пътеводители в живота си. И основна причина за хубавите и трудни мигове.

Слънце, Луна, Карма, Северен и Южен лунен възел сътворяват интересна конфигурация, която се нарича Мистичен правоъгълник. Тази конфигурация е съставена от две опозиции, два тригона и два секстила. Тази конфигурация има много заряд в себе си. Заряд за промени и действие. Когато напрежението на опозициите и нуждите от избор, все някак ще намери своята плавност към използване на този заряд и хармонични възможности да овладеем положението, в което се намираме. И когато става дума за его, емоционални нужди, посока в живота, карма – какво по-хубаво от осъзнаване. Преди този горещ и нагнетен сезон на затъмнения през лятото, нека достигнем до знанието, което ще ни помага във важните решения на по-късен етап.

Юпитер в Скорпион, който е управител на Луната в Стрелец, той е в хармоничен аспект с Нептун в Риби. Тригонът между двете планети е много мистичен и духовен. Свързан отново с вярата. И ако имаме своята смелост да се разровим дълбоко в себе си, за да преоткрием своите знаци от Вселената, да поизтупаме Вярата в чудесата и магичното, ще вървим с повече лекота в посоката на това пълнолуние.

За мен е интересно и положението на астероид Пеле в Рак, защото се намира в критичен градус и предстои да направи своя ингрес в зодиакалния знак Лъв. С което ще образува квадрат с Уран в Телец. По мое мнение това може да доведе до още вулканична дейност, неочаквани изблици на гняв, които да променят нашите ценности. Но и отношението към Земята. На фона на това пълнолуние, може да изникне информация или да достигнем до знанието, че реакциите на нашата планета са следствие на нашата дейност. И ние носим отговорност за последиците. Носим своята Карма.

Време е да потърсим своята Истина, приятели.

П.п. Мили приятели, много се замислих дали да споделя и други мои наблюдения за тази лунация. За мен е изключително интересна конфигурацията Звездата на Давид, която се образува със светилата. Да, тази конфигурация е хибридна, защото участниците в нея са малко нестандартни. Но за мен е от значение, защото цялото пълнолуние е изключително насочено към осъзнаване на нашата Карма и промяна на философията ни за живота.

Звездата на Давид е специален символ от древността. В астрологията тази конфигурация не е прието да се разглежда, ако е с фиктивни точки. В този случай участниците са Луна в Стрелец, Марс и Южен лунен възел във Водолей, Хирон в Овен, Слънце в Близнаци, Северен лунен възел в Лъв и една новооткрита планета от пояса Кайпер – Маке Маке във Везни.

Маке маке е сътворител на човеците. Бог, който идва от океана и сътворява хората, земното, материалното. Бог на плодородието. Цялата конфигурация с Големите тригони в огнените и въздушни знаци ни подсказва, че е дошло време да се наместим спрямо духовните и физически закони. Между дух и тяло. И цялата Вселена ще е в наша угода, давайки ни възможност да сътворим своята Вяра и Истина, своето място тук, но и като духовна нагласа. Ще имаме своята болка, в конфигурацията участва Хирон. Звездата на Давид може да е малко ленива конфигурация. Тя е като прозорец, който ни дава възможност да погледнем отвъд. Но дали ще преминем – това е нашето желание и необходимост да действаме. Дали ще вървим в своята посока, в осъзнаване на своя път, какво ни е важно и значимо, какви са вълшебствата, които ни правят игриви, пламенни, вдъхновени за живот – всичко е в наши ръце. Нека имаме дързост да творим себе си. Преглътнете болката. И си простете. Първо на себе си.

За повече информация или лична консултация, може да ми пишете чрез контактната форма. Или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да преведа на достъпен език вълшебните шепоти на Вселената.

Свързани