Нейната майка е виновна, че тя тежи само 26 килограма! Вижте как е изглеждала преди!

1
209
Добави коментар

Обезпокоена от получените писма от почитателки, които искат да копират нейния външен вид, Валерия Левитина реши да проговори за тъмната страна на анорексията.

Получавам e-mail съобщения от млади момичета, които искат да научат как да бъдат като мен. Всички писма, които имам са от жени, предимно през 20-те години от живота си, които ме възприемат като някаква вдъхновение.

Поради това, искам да водя кампания срещу анорексията. Няма да уча как се умира. Това не е игра, това не е шега, става въпрос за живот,  заявява тя пред британския The Sun. Валерия влязла в лапите на анорексията още в тийнейджърските си години. Днес тя тежи повече от 26 килограма.

Поради силното хранително разстройство, вече не може да си спомни какъв е вкусът на хляба. През деня консумира само плодове и мало месо и зеленчуци. Нейното тяло не може да приема всякаква храна, така че много ястия никога не намират място на нейната трапеза.

За сегашния шокиращ вид Валерия казва, че носи вина майка ѝ, която редовно я критикувала за теглото.

Майка ми се страхуваше, че ще бъда дебела като моите роднини. Поради това ми ограничаваше храната още от ранна възраст. Редовно ме караше да стъпвам на кантара, за да проверявам, дали съм напълняла. Тя искаше да бъда най-добрата, защото й бях единствено дете, разказва тя. На 16-годишна възраст Валерия се преселила с майка си и баща си в Чикаго. Тогава е била 63,5 кг. В желанието си да се впише в новата среда, Валерия започнала да намалява въведената храна. Исках да бъда като всички и си помислих, че ако отслабна, ще бъда приета. Започнах да крия дадена храна, не ядях захар или въглехидрати. Бях в капан на ужасен кръг, където трябваше да губя повече килограми, за да бъда доволна от себе си. Сега е почти невъзможно да си върна теглото, защото тялото ми не може да обработва много ястия, казва тя.

Валерия обожавала балет и мечтаела да стане балерина. Но на 24-годишна възраст тежала само 38 кг, така че й е било забранено да танцува, за да не завърши с наранявания.

През следващите десет години Валерия се е консултирала с над 30 специалисти, за да може да се върне към нормалното. Заболяването не е такава, за да може да бъде изцерена от лекар. Проблемът е много дълбок. Няма хармония между тялото и душата. Посещението на специалисти не ми увеличи теглото. Никога не съм лежала в болница. Най-доброто лекарство, което имам беше, когато си казах: Ще се възстановя. Чувствах се по-добре, а когато се чувстваш добре, тялото започва да се връщ към нормалното. Когато станеш по-здрав, тялото започва да се храни, а не обратното обяснила тя.

Освен здравето, анорексията е унищожила и любовния живот на Валерия.

Трудно е да си във връзка, когато не можеш да правиш нормалните неща, които правят хората, като ходене в ресторанти и наслада в живота. Хората не искат да са близо до някой, който е в лошо настроение или неоптимист. Искат да живеят щастлив живот, а не да се чувстват като те са придадени към определена личност, казала тя. Най-голямото желание на Валерия в момента е да си увеличава теглото, за да може да има свое дете с помощта на сурогатна майка.

Бих искала да имам семейство, защото имам много да дам. Но очевидно не би било правилно да имам бебе, когато съм болна. Не би било справедливо към детето. Никога не съм се отказала от всичко в живота, така че няма да го направя и сега. Трябва да победя, за да усетя, че не съм живяла напразно заявила тя.

loading…