Хилъри Клинтън иска да стане президент на Facebook | Temaonline.bg

1
194
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Бившият държавен секретар на САЩ и неуспешен кандидат за президент Хилъри Клинтън заяви, че би искала да стане главен изпълнителен директор на Facebook, съобщи CNET.

На въпрос на Генералния прокурор Мора Хийли, демократ от Масачузетс, има ли компания, чиито президент би станала с удоволствие, Хилъри Клинтън без да се замисля казала „Facebook“.    

„Това е най-голямата платформа за новини в света. Можем да слушаме брилянтни, опитни писатели като Дейвид Игнейшъс и да се опитаме да се държим в крак с новините. Въпреки това, повечето хора в САЩ научават новините от Facebook“, каза Клинтън.

Бившият държавен секретар и неуспешен кандидат за президент Хилъри Клинтън гостува на Харвардския университет, за да получил Медал „Радклиф“, който се присъжда за заслуги на хора, оказали „трансформиращо въздействие върху обществото“. 

След скандала с неправомерното използване на лични данни от британската пи-ар компания Cambridge Analytica в президентската кампания на САЩ в полза на доналд Тръмп, сега Facebook се опитва да възстанови имиджа си. За целта компанията започна да обозначава политическата реклама с „Платено от“ в горния ъгъл на рекамите. 

Хилъри Клинтън също коментира скандала с изтичането на лична информация на милиони потребители на социалната мрежа. Според нея, изтичането е „неочаквана последица от бизнес модела“ на Facebook.

Междувременно, основателят на Facebook Марк Зукърбърг говори в Европейския парламент, на фона на продължаващите дебати за изтичането на лични данни на потребителите на социални мрежи.

Зукърбърг се извини многократно за инцидента, но това не му спести критики от страна на европейските политици. Така например, лидерът на АЛДЕ Ги Верхофстад го попита как иска да бъде запомнен – като Стив Джобс и Бил Гейтс, които промениха обществото, или като геният, създал чудовище, което може да унищожи обществото