Мастурбацията може да е опасна, вижте защо

1
128
Добави коментар

Интимният акт с партньор и мастурбацията са процес от един и същ тип. Мозъкът ни възприема и двете неща като път към оргазма.

Друг е въпросът какви са начините за постигане на оргазъм, каква е неговата същност в действителност какво трябва да избягваме, за да не се нараним.

Какво е опасно да правите

Категорично е забранено да използвате предмети, които не са предназначени за достигане на сексуално удоволствие като четки за зъби, шишета от дезодорант и барчета шоколад. Това звучи изключително глупаво, но се оказва, че все по-често жените заместват традиционните секс играчки с подръчни средства. Студент от медицински университет разказва как от влагалищата на пациентки са вадили полуразтопени шоколадови десертчета или капачки от дезодоранти.

Предметите от бита с фалическа форма могат да са с неподходяща структура или да са направени от ненадеждно скрепени елементи, които могат да нанесат големи травми по стените на влагалището. Но пътят към сексуалното удоволствие е съсредоточен към усещанията и затова безопасността остава на заден план. Ако ви е нужно проникване, а пръстите не ви удовлетворяват, по-добре си купете изкуствен пенис. След всяка употреба трябва да го почиствате. Ако пък смятате да го използвате за анално проникване – купете си е презервативи.

Устройства за самозадоволяване

Можем да ги разделим в 3 групи: изкуствени пениси, вибриращи изкуствени пениси и вибратори. Първите само имитират полов член, осигуряват проникване, позволяват да се избере желаната форма и размер.

Вторите са като първите, но вибриращи.

Що се отнася до вибраторите – те са с най-различна форма, цвят и материали. Предназначени са за стимулация на клитора и други чувствителни зони.

Трябва ли ми устройство?

Важно е да запомните, че може да достигнете оргазъм без партньор, без имитация на полов член, дори и без да се докосвате. Нито едно изследване досега не е успяло да даде надеждна класификация на женските оргазми: клиторен, вагинален, със стимулиране на гърдите, ушите или предизвикан от сексуални впечатления. Ясно е само едно: всеки оргазъм е внезапно изхвърляне на сексуално напрежение, което всеки път уникално като интензивност и емоции. Устройството може само да ви помогне да го достигнете: основното е да разберете какво ви харесва и ако само едно докосване ви е недостатъчно, трябва да изберете подходящата интимна джаджа.

Универсалният вариант е вибраторът. Той интензивно стимулира клитора, който се явява главният женски център за сексуално удоволствие. Данни от статистически проучване, направено в САЩ, показват, че половината от жените използват вибратор и никоя от тях не е посочила странични ефекти с изключение на раздразнение или скованост, които са се повили при по-малко от 10% от анкетираните и са изчезнали още на следващия ден.

Може ли да свикнете с това?

Категорично не, тъй като не съществува сексуална зависимост. В крайна сметка нито едно изследване не го е доказало. Когато хората говорят, че са свикнали да мастурбират, по-скоро имат предвид, че са разочаровани от секса с партньора си. Работата е там, че да достигнеш оргазъм със самозадоволяване е много по-лесно.

Мастурбацията е полезна, но само когато е безопасна. Тя позволява да изследваш собствените си центрове на удоволствие и сексуалността си. Както във всяко проучване, и тук са нужни време и тренировки. Важно е да разбираш, че самият оргазъм е приятен природен бонус, който може да използвате по всякакъв начин./jenata.blitz.bg

loading…