Мощен Антиоксидант Витамин C

1
219
Добави коментар

Витамин C ни Пази от Инфекции

Витамин C е известен още като витамин против скорбута.Той е водоразтворим витамин и е най-популярният сред хората.Смята се ,че Витамин C лекува или подпомага лечението на всички болести и здравни проблеми -от настинката до рака. За съжаление човешкото тяло не може да го синтезира и трябва да го поемаме чрез храната.

Витамин C е необходим за здравето на зъбите ,венците и костите.Помага за зарастването на раните,белезите и фрактурите.Предотвратява скорбута. Помага за устойчивостта на тялото против инфекциите.Помага за лекуването и предотвратяването на настинките.Подсилва кръвоносните съдове.Помага на тялото в абсорбирането на желязото.Необходим е за синтеза на колаген ,който е белтъка играещ ролята на „междуклетъчно лепило“ и практически съединява всички тъкани в цялото тяло. Витамин C е най-мощният и важен антиоксидант.Блокира превръщането на нитратите от смог,цигарен дим,зеленчуци,бекон и други в канцерогенни вещества,причиняващи ракови заболявания.Много изследвания показват,че Витамин C намалява четири пъти риска от ракови заболявания.Засилва имунната система.Намалява нивото на холестерол в тялото и кръвта.Предотвратява развитието на артеросклерозата.

витамин C

Симтоми

В цивилизованите страни недостигът на Витамин C е рядко явление. Симтомите за недостиг са меки и кървящи венци,подути и болезнени стави,бавното зарастване на раните и фрактурите ,лесното контузване,кръвотечение от носа,разлагането на зъбите,липсата на апетит,мускулна слабост,слаби капиляри,анемия и лошо храносмилане.

Препоръчителната дневна доза е 60 милиграма за възрастни.Това количество обаче е минимумът,за да се избегне заболяването скорбут.Бременните и кърмещите трябва да си набавят между 75 и 95 милиграма на ден.Дневните нужди от Витамин C нарастват многократно ако тялото е подложено на травма,инфекции,тежки физически натоварвания или горещ климат.Същото важи и за пушачите. В тези случаи дневните дози трябва да се увеличат с около 100 милиграма.Дори при употребата на изкуствени добавки,които го съдържат ,натравянето е почти невъзможно,защото той е водоразтворим и поради това не се отлага в тъканите на човешкото тяло,а излишъкът се изхвърля главно чрез урината.

Употреба

При употреба на крайно големи дози витамин C се получава стомашно-чревно разтройство,но при спиране на употребата симптомите веднага изчезват.

Големите дози трябва да се избягват от хора с бъбречни заболявания,защото при тях това може да предизвика образуването на бъбречни камъни и други заболявания свързани с натрупване на излишно желязо в организма.

Източник

витамин C

Един от най-вкусните и полезни плодове на планетата ягодите са с изключително високо съдържание на Витамин C .Освен това те са източник на фибри и антиоксиданти,отговорни за намаляването на оксидативния стрес и защитават сърцето от излишния холестерол.Само една порция ягоди съдържа около половината от дневните ви нужди витамин C.

Портокали,грейпфрут,мандарини,лимони и лайм-цитрусовите плодове  са едни от най-познатите източници на витамин C и за радост от най-полезните.Цитрусите са богати на витамини и антиоксиданти ,което ги прави идеалният защитник на имунната система.

Ярко червените и сочни домати са друг популярен източник на витамин C ,а в сушените тази основна хранителна съставка е изключително концентрирана.Един средноголям суров домат съдържа около 23 милиграма витамин C. Освен това те са истинско съкровище ,когато става дума за антиоксидантните им ползи.Хората ,които вземат аспирин заедно с витамин C ,както и хората с язва трябва особено да внимават с дозите.

Най-лесният начин да си осигурите витамин C без да ползвате добавки под формата на препарати , е да се храните редовно с една или няколко от храните ,които посочихме по-горе като негов източник.Дори малки количества от тези храни съдържат значима част от дневните ви нужди.Когато получавате този нутриент чрез тези храни няма опасност от предозиране.

Сребристи официални Рокли -Визия в Сребристо

Къси Розови Абитуриентски Рокли 2018

Какво разкрива формата на носа за нашата личност

Идеи за Официална Пролетна Визия

Скъпоценни Камъни Носят Смърт

Болката изчезва бързо с тази рецепта

 

 

 

Елегантни Официални Рокли Летни Изкушения Изискани официални рокли за лятото.Феерични нежни летни изкушения от тюл с бродерии и дантела.Елегантни официални рокли средна дължина според последните модни тенденции- ето няколко интересни предложения за вашето официалноRead more…

by by