Вижте как живеят най-бедните хора в Монако!

1
157
Добави коментар

Преди да започнете да четете тази статия, седнете по-удобно, за да не паднете.

Докато вие свързвате едва-едва двата края, макар и да сте от средната класа, най-бендите хора в най-богатата държава на света се къпят в разкош и като цяло се чувстват прекрасно в статуса си на нисшата класа в Монако. Офигенно реши да разкаже как живеят бедняците в Княжеството, пише БЛИЦ.

Возят се на лъскави коли.

Според закона на човек трябва да се падат минимум 125 квадратни метра жилищна площ. Най-евтиното жилище струва 20 000 евро квадратния метър. Хората, които не могат да си купят сами апартамент, получават от държавата имот на стойност 2,5 милиона евро. Цената на квадратен метър в премиум жилищата е около 50 – 70 хиляди евро.

Виж и това:  Най-скъпата къща в света – вижте как изглежда имота на Пиер Карден (СНИМКИ)

Въпреки парите си хората в Монако обичат да се возят на такива автомобили Населението на Монако е около 40 000 души. Само 5 000 от тях са пълноправни граждани на страната. Тези щастливци данъци не плащат и живеят обичайно в старите части на града. Средната заплата в Монако е някъде около 5.5 милиона евро.

От къде взимат толкова пари?

Икономиката на Монако се развива за сметка на туризма, строителството на нови резиденции и медии, които отразяват живота на кралския двор. Голяма част от приходите идват и от нощните клубове и игралните заведения. Все пак трябва да се отбележи, че тя е само 4%.

Вече си правиш планове да се преместиш в Монако? Чужденците нямат шансове да станат пълноправни граждани на Монако. Купувайки жилище в Монако, нямаш право на гражданство. То се дава само от държавния глава – княз Алберт II. През последните 50 години само 5-има чужденци са имали честта да станат граждани на Монако.

В гаражите в Монако могат да бъдат видени доста коли с руски регистрационни номера.

Върви им на хората в Монако!

loading…