Безпаричие спира талантливи стрелци от Световен шампионат в Хонконг

3
1112
Добави коментар
intersalon.it
intersalon.it

 

 

· Малките таланти с десетки купи и медали имат спечелена квота, но нямат достатъчно средства, за да стигнат до Хонконг

· За набиране на необходимата сума организират благотворителен турнир на 23 юни, разчитат и на дарения

 

Талантливи българчета спечелиха миналата година квота за Световния шампионат по еърсофт – динамична стрелба. Участието им през юни тази година обаче е под въпрос заради липса на средства. Оказва се, че със собствени усилия чрез приятели, родители, треньори и Българската федерация по стрелба досега са събрани около 29 хиляди лева за участие на малчуганите в престижното състезание. Не достигат 6 500 лева от общо 35 хил.лв., за да се включат в международната надпревара в Хонконг.

 

Желание и амбиция за победа не липсва на тези шест трудолюбиви деца, а рецептата им за добро представяне включва часове упорити тренировки през почивните и празничните дни, много настрел, за да постигнат необходимото високо ниво. Досега учениците са печелили отличия и медали от много международни първенства. Но най-голямата им цел сега е да демонстрират уменията си и на Световния шампионат по еърсофт.

„Спортният клуб не получи финансовата помощ от държавата. Затова се наложи сами да търсим финансиране. А този спорт – динамичната стрелба, развива децата не само физически, но и ментално. Учи ги на отговорност при използване на оръжие”, каза Калоян Георгиев, председател на сдружение „Рейс Гън БГ”.

„Еърсофт” е реплика на бойно оръжие и се стреля с пластмасови топчета. И е много подходящо за трениране на бъдещи национални шампиони в стрелбата“, категоричен е Георгиев.

За набиране на пълната сума за участие в Световното първенство в Хонконг, клубът организира на 23 юни 2018 г., сряда, благотворителен турнир по динамична стрелба. Турнирът ще се проведе от 10:00 до 18:00 ч. в кв. Драгалевци, ул. „Витошка Зорница“ №2. Националният отбор по еърсофт разчита и на дарения по банкова сметка:

 

Сдружение „Рейс Гън БГ”

Банка: Fibank

IBAN: BG17FINV91501214725970

BIC/SWIFT код: FINVBGSF

 

За контакти: Калоян Георгиев

Mob.: 0878/788 443

https://www.facebook.com/RaceGunClub/