Бирата като средство за борба срещу оси и срещу мухи – NewFresh.org

1
140
Добави коментар
newfresh
newfresh

Публикувано на 26.04.2018 |
Добавенa в Статии

Бирата е една от любимите Ви напитки?

Трябва да Ви съобщим тогава добрата новина – бирата е полезна и то за неща, които дори не сте подозирали.

Ето и три интересни ползи от нея. Четете добре, ако се налага и повторете, за да ги предадете и на другите любители на бира.

#1 Бирата помага на кожата

Специално за жените – бирата влияе много благоприятно на кожата.

Супер новина, хем пиете бира, хем ставате по красиви и свежи.
Ето и доказателството за нашите думи- в бирата се съдържат антиоксиданти и витамини, които стимулират изчистването на кожата и образуването на нови клетки. В много салони за красота в Европа бирата се използва много често за различни маски или спа процедури.

Не ви ли е направило впечатление, че хората, които пият бира са по-красиви?
Ами погледнете в огледалото и се убедете.

#2 Бирата помага и на ума

Друга ползва от бирата е нейното благоприятно въздействие върху здравето на човека.

Тя спомага за концентриране на вниманието и намалява риска от атеросклероза, затлъстяване, кардиологични проблеми и съдови заболявания. А съдържанието на силиций помага за стимулирането на паметта.

Та с други думи казано, тези, които пият бира помнят по-добре. Както и риска от склероза е много намален. Всичко е в умерени количества, разбира се.

Пийте по една две бири на ден и сърцето ви ще е здраво. Май ще сте дълголетници!

А ето и доказано: Направено е изследване, при което е установено, че жени, които консумират по едно алкохолно питие дневно намалават нивото на опасност да загубят своите умствени способности, след като възрастта им напредне. Ясно е вече – пийте бира за бистър ум!

#3 Бирата в борбата срещу оси и срещу мухи 

И най-интересната полза за бирата, която ни е известна – тя е магнит за мухи, оси и охлюви.

Е супер, дори и с тях вече ще се справяме, че не е приятно да си пиеш биричката навън докато насекомите жужат наблизо.

Сега ще ви обясним и какво точно трябва да правите, за да се отървете от вредните твари.

Просто е. Взимате си капан за мухи или оси, сипвате в него малко бира и хоп – летящите сами цопват в капана! Бирата действа на осите и мухите привличащо, така както събира около себе си и футболните фенове. Веднъж попаднали в бирения капан, насекомите не могат да излязат на свобода.

За хващане на мухи и оси не Ви трябва нищо освен добър капан в жълт цвят – също неустоим за насекомите и каквато и да е бира – летящите твари не са особено претенциозни, нали?!

Но обърнете внимание, че консумирайки бира ставате особено привлекателни за хапещите насекоми. Алкохолът ги привлича и това си е!

Ако искате да държите насекомите далеч от Вас, можете да закачите капаните за оси и мухи на някое дърво. Там, привлечени от бирения аромат и от жълтия цвят  те ще се съберат, за да пируват, а Вие ще си почивате необезпокоявани!

Доста интересни факти за любимата пенлива течност, нали?!

Това май ще ви накара още по-често да си пийвате.
Дали, за да сте по-красиви, дали за да сте по-здрави или просто, защото насекомите ви пречат – няма значение. Наслаждавайте ѝ се!

 

Публикувано от
Рамона Стойчева