Почистване с вода под високо налягане – спестете време

1
232
Добави коментар

Почистване с вода под високо налягане – спестете време

Съвет за почистване: Премахване на мъх и лишеи

Прекалено дълго гледахме природата, поемайки каменни стени в градината или естествените каменни основи на къщите, покривайки ги с пласт от мъх, лишеи и органична материя. Това, което може да е романтично на руините на замъка, може да изглежда доста по-мръсно в по-жилищен контекст. И това не е всичко: гладките повърхности представляват голям риск от подхлъзване. По този начин няма неизбежно неизбежно редовно почистване.

 

 

Мръсотията натрупала се по камъка в градината и градинските мебели лесно може да се отстрани с вода под високо налягане. Това включва използването само на вода, изстреляна в концентрирана струя. Освен изключително високото почистващо действие, това също спестява вода, защото докато около 3500 литра тече през градинския маркуч на всеки час, почистващото средство за високо налягане използва само 400 до 600 литра. Спестяващият ефект се усложнява, тъй като високото налягане на водата ускорява работата.

 

Тъй като мъхът и лишеите са много упорити и трудно се отстраняват от повърхностните пори, трябва да се използва ротационна дюза. С Kärcher това е прахосмукачката, включена като стандартен аксесоар с повечето почистващи препарати за високо налягане. Това използва мощта за почистване на концентрирана точкова струя, която се върти с висока скорост по повърхността, която се почиства. Това позволява ефективно отстраняване на упоритите слоеве органична материя.

 

Този аксесоар обаче трябва да се използва само в случаите, когато високото налягане няма да повреди почистващата повърхност. Високотемпературните почистващи препарати на Kärcher улесняват избора на подходяща настройка. На дръжката на пистолета за високо налягане има LED дисплей с пиктограми. Те дават накратко информация за подходящата настройка на налягането за различни повърхности и задачи за почистване, като по този начин се подобрява безопасността на приложенията.