Нов скандал с учебник за деца възмути цяла България: Господ моли ром да стане цар

1
126
Добави коментар

Нов шокиращ текст от роден учебник взриви социалната мрежа и предизвика вълна от възмущение сред стотици интернет потребители.

В поучителна приказва се показва диалог между Господ и… ром. Бог предлага на сиромаха да стане цар, а той пък започва да разпитва какво ще получи в замяна на това. Кандърдисваният за цар ром иска да има хляб за детето си, кон и каруца за себе си. Господ му казва, че ще има тези блага, ако приеме. Тогава с охота ромът се съгласява да седне на трона.

Под снимката на страницата от учебника се забелязват какви ли не цветущи коментари на възмутени потребители на социалната мрежа.

Все пак, макар и малко, има хора, които виждат поука в разказа и хвалят скромността на ромите. Ето няколко от мненията, публикувани без редакторска намеса:

„По голяма тъпотия не съм чел. Това му трябва на циганина-хляб, кон и каруца. Всичко даром. Защо не измоли знание или някакъв занаят. Все пак приказката е вярна-нищо не става от циганите.“

„Нямам думи, щом днешните деца това ще учат, в което няма поука и нещата не отиват на добре.“

„Ако беше питал някои измекяри щяха да искат пари, коли богатство а бедния ром кон каруца и хляб. Браво не е алчен човека“

„Голяма тъпотия, каква е поуката – В тая държава най добре е да си циганин.“

Източник: Блиц

loading…