Мъртвопиян украински тираджия уби хора на пътя

2
561
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

Пиян шофьор на ТИР предизвика тежка катастрофа с микробус в Ришкия проход в понеделник, при която загина един човек, а петима бяха ранени.

Пътният инцидент е станал минути след 14.00 часа, когато товарният камион, управляван от украински гражданин, е затиснал бус с турска регистрация. 

На място е загинал шофьрът на микробуса Mercedes Vito – мъж на 40 години от русенското село  Планиница.  Тялото му остана блокирано за часове сред ламарините.

Две момчета на 8 г. и 12 г. , бебе на 9 месеца и две жени са  ранени. Пострадалите са съпругите на двамата братя, които са с турско гражданство.

Братята са турски изселници, имали двойно гражданство.

Загиналият живее и работи в Турция и се върнал в България заради болната си баба заедно със семейството си – съпруга и двама сина на 8 г. и 12 г. От Турция с тях си дошло и семейството на брат му, което имало бебе на 9 месеца. В автомобила им  е имало и още един мъж.

Двете фамилии пътували към Шумен, когато тир с украинска регистрация налетял върху буса и го премазал.

По спешност в болницата в Шумен са приети петима ранени, сред които две жени, две момчета и бебе, съобщи директорът на лечебното заведение д-р Атанас Атанасов пред БНР.

Д-р Атанасов уточни пред „Фокус“, че са докарани две жени, две момчета на видима възраст около 10-12 години и бебе. Той посочи, че по първоначална оценка на екипите най-тежко е състоянието на една от жените и бебето, които са с по-тежки черепно-мозъчни травми. Всички пострадали са с множествени наранявания.

При последвалата след катастрофата проверка за алкохол на украинския шофьор, дрегерът е отчел съдържание на 2.81 промила алкохол в кръвта му. Движението на колите временно се отклонява през прохода Айтос – Провадия

„Няма и седмица от както дойдоха. Двамата братя се върнаха специално, за да видят  баба си. Иначе от години живеят в Турция. Трагедията е голяма“, каза кметът на село Планиница Мехмед Хасан.