Тръмп: Ех, ако Путин седеше сега до мен ….

1
137
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

ДОНАЛД ТРЪМП КАЗА
Тръмп: Ех, ако Путин седеше сега до мен ….
Щях да кажа:“ Ще ми направите ли услуга, и ще напуснете ли Сирия? Ще ми направите ли услуга и ще напуснете ли Украйна?“

14 Юни 2018 08:25
0

принтирай

|

текст

Доналд Тръмп заяви, че личните срещи с Владимир Путин могат да решат международни проблеми във свое интервю, излъчено по телевизионния канал Fox News.

Говорейки за срещата на Г-7 в Канада, американският президент заяви: „Ние отделихме 25 процента от времето говорейки за Русия и си казах – Не би ли било по-добре те (Русия) да са тук“, като уточнил, че той „не е за Русия, а за САЩ“.

Доналд Тръмп заяви още: „Ако Владимир Путин седеше до мен на масата вместо някой друг, щях да кажа:“ Ще ми направите ли услуга, и ще напуснете ли Сирия? Ще ми направите ли услуга и ще напуснете ли Украйна?““

„Мисля,че можехме да имаме добри отношения, или поне можехме да поговорим по-добре от колкото по телефона“, добави Тръмп.

Ако Путин беше на тази среща, аз бих могъл да го помоля да направи това, което е добре за мира, което е по-добре за нашата страна, за него самия, заключи Тръмп. Той също изрази увереност (нещо което е правил многократно), че при него отношенията с Русия ще бъдат по-добри, отколкото при предишното американско ръководство.

Известно е, че Тръмп предложи на страните от Г-7 да върнат Русия в клуба. Те отказаха (първоначално италианският премиер Джузепе Конте прие идеята на Тръмп, но впоследствие се солидаризира с останалите 6 и тяхната обща декларация против връщането на Русия). От своя страна Владимир Путин заяви, че Г-7 са добре дошли на следващата си среща в Русия в стария формат от Г-8.

Вчера членове на норвежката Партия на прогреса предложиха кандидатурата на президента на САЩ Доналд Тръмп за Нобелова награда за мир за приноса му към усилията за ядрено разоръжаване на Северна Корея, съобщава норвежката радио-телевизионна компания NRK.

Според регламента в борбата за премията през 2018 ще бъдат включени само тези, чиито кандидатури са предложени най-късно до януари 2018 Тръмп всъщност може да се състезава само за наградата през 2019 г.

Преди това британският външен министър, Борис Джонсън и президентът на Южна Корея, Mун Дже Ин заявиха, че Доналд Тръмп е достоен за Нобелова награда за мир, заяви по-рано 

Джонсън каза, че Тръмп трябва да получи награда, ако реши проблема с ядрените оръжия на Северна Корея. Според него предишният американски президент Барак Обама е получил наградата „за нищо“.

Британският политик Найджъл Фарадж заяви, че ще стартира петиция за номинация на Доналд Тръмп за Нобелова награда за мир, допълвайки че наградата ще изгуби легитимацията си в очите на милиони, ако президентът на САЩ има успешна среща със Северна Корея и в същото време не получи наградата, пише британският вестник The Independent.

Фарадж е сред хората, които смятат, че Доналд Тръмп заслужава тази награда.

Докато много други европейски представители и лидери са ядосани на Доналд Тръмп заради едностранното изтегляне на САЩ от ядрената сделка с Иран, Найджъл Фарадж вярва, че американският президент е показал силно лидерство.

„Много хора намират за трудно да не се опитват да дискредитират всяко едно действие на Доналд Тръмп, но аз си спомням истерията върху спечелването на наградата от Барак Обама за неща, които може да направи“, заяви Фарадж.

„Единствената причина отношенията със Северена Корея да дойдат в този етап е защото той беше твърд“, допълни Фарадж.