Какво се случва с предното стъкло на колата Ви, при измиването му в горещ летен ден ?

1
226
Добави коментар
nqkoi
nqkoi

2018-06-04

Какво друго причинява пукнатините по предното стъкло, освен ударите с камъчета от пътната настилка и други чужди тела. Простият отговор е следния: източници на стрес, пукнатини, които видимо се образуват без никакви причини. Видимо…

Кои са причините за появата на тези пукнатини ?

 Ако не открием точка на удар с камъчета от пътната настилка, причинен при трафика на автомобили и други чужди тела, причината за появата на пукнатината може да е една от следните:  

Промяна на температурата – Най-често това се дължи на екстремни температурни разлики между температурата от вътрешността на колата и външната среда, или на кратко, топлинния шок. Например измиването на колата през ЛЯТОТО с много студена вода в горещ ден или размразяването на предното стъкло с гореща вода през зимата, са директни причини  за моментално напукване на автомобилните прозорци.

Промяна на налягането – Промените в налягането, включително налягането на вятъра. Един екстремен пример: експлозиите генерират шокови вълни, които могат да променят атмосферното налягане в по-голяма зона. Предните стъкла на колите, намиращи си в близост могат да бъдат разрушени или повредени, възможна е появата на пукнатини.

Ако предното стъкло на колата Ви е напукано поради някаква причина, не се колебайте да се свържете с представителите на Pilkington, които са истински професионалисти, с огромен опит в областта на автомобилните стъкла.