Лятно слънцестоене 2018 – огън и магичност

3
204
Добави коментар
gabo
gabo

Лятно слънцестоене 2018 – огън и магичност

Обичам начина, по който лятото те обгръща, като топло одеало.

Мили приятели, за мен лятното слънцестоене е много специален момент. Тогава настъпва астрономическото лято, а моето сърце се чувства най-живо през лятото.

Още от древността хората са съзнавали важните етапи, през които минаваме през годината. И са имали своите ритуали и обреди, за да почитат тези магични мигове.

Ако се загледаме в природните цикли, ще открием как всичко се крепи на баланс и хармония между противоположности. Имаме време за посяване на семена, време за растеж, време за реколта и време за почивка. Това е естествен природен цикъл. Съобразявайки се с тези цикли, много по-лесно ще сътворяваме себе си и живота си.

Всеки един от четирите сезона бележи своето начало, когато слънцето направи своя ингрес в един от кардиналните зодиакални знаци – Овен, Рак, Везни и Козирог.

Лятното слънцестоене е магичен ден. От гледна точка на астрологията, това е времето, когато Слънцето прави своя ингрес в зодиакалния знак Рак.

Бележим най-дълъг ден през годината и най-късата нощ по време на лятното слънцестоене. Това е времето, през което слънчевата енергия е в своя пик. Слънцето е свързано с наш висш Аз, с божественото, със сътворението. По тази причина лятното слънцестоене е магичен момент, в който символично отдаваме почит на своето просветление, пробуждане. Време да почетем своята вътрешна светлина.

До настъпването на есенното равноденствие, Слънцето ще преминава през знаците Рак, Лъв и Дева. Това е времето, в което сме посадили своите семена и очакваме реколтата, която трябва да съберем през есента. Време, в което може да отдадем своите грижи и внимание на дома, семейството – Рак, да следваме своето Сърце във взаимоотношенията с другите – Лъв, да се погрижим за обичните си – Дева.

В деня на лятното слънцестоене може да сътворим своите огнени, слънчеви и магични ритуали. Да запалим огън или свещички, за да почетем Светлината или да открием своя вътрешен огън, който ни събужда за живот. Слънцето е живот, приятели. Трябва да намерим своята искрица живец и да я обгрижим.

Не е случайно и празнуването на Еньовден, когато събираме лечебни билки.

Направете си слънчева вода, приятели, съберете мощта на Слънцето за дните, в които нямаме толкова енергия и сила.

От гледна точка на астрологията тези повратни мигове през годината са също много интересни. Сезонните карти ни дават възможност да предвидим в каква посока ще се развиват следващите три месеца.

Естествено, положението на Слънцето е от най-голямо значение в тази карта.

В предстоящите три месеца ще влагаме много от своята лична енергия в утвърждаване на своите амбициозни проекти.

Слънцето е в 10 дом в картата и в хармоничен аспект към Уран в Телец. С една идея по-освободени и реализиращи своите нестандартни и иновативни идеи, за да подобрим своята репутация и положение в обществото.

Слънцето е в квадрат с Хирон в Овен. И тук е времето да позакърпим малко своето самочувствие, да се изтупаме от старите рани на тема Аз, да се справим с онези болки, които сме натрупали в сърцето.

Луната във Везни и в 1 дом в хороскопа също е от голямо значение. Темата за взаимоотношенията ще е важна през периода. С Хирон в 7 дом, Луна в знаков квадрат с Меркурий в Рак, може да имаме своите вътрешни борби на тема разум, емоционални нужди, болезненостите, които сме натрупали във връзка с останалите.

Тази тема за връзките с другите е подчертана и от опозицията на Венера в Лъв и Марс във Водолей, които са в съвпад и с лунните възли. Двете планети управляват 2 и 8 дом в хороскопа, а също и 3 и 9 дом. Темата за моето, твоето, даването, получаването, личните и чуждите ресурси ще ни провокира да търсим варианти и изграждаме мостове един към друг, за да не се окаже, че личните и чуждите ценности са прекалено различни. И в разговорите не винаги ще съумяваме да чуем добре срещуположната страна, но в този момент на изразяване на идеи, все някъде трябва да открием своите допирни точки и да тръгнем един към друг.

Бъдете авторитет за себе си, приятели. Първо за себе си. Помислете за своя статут в обществото. Нека през летните месеци, когато е време за почивка и повече прекарани мигове с близките ни, да открием тази хармония, в която не сме загубили своята лична светлина, но и не сме отнели от блясъка на другите.

Едно интересно лято за взаимоотношенията. И да не забравяме, че затъмненията през този период също са много силни и магични мигове, в които трябва да се наместим там, където трябва да бъдем. И отново са в посока към нашето Слънце – вътрешна сила, жажда за живот, защото са по оста Лъв/Водолей.

Това е лятото на ретроградията – ще имаме 5 планети в ретроградна фаза през този сезон – Меркурий, Марс, Сатурн, Нептун и Плутон. Ретроградните фази на планетите не са вселенски бич, който иска да ни унищожи напълно, приятели. Това са възможности да забавим своя ход, да се обърнем към себе си, да променим, поправим, ако сме поели в грешна посока.

Не се страхувайте да се връщате назад към себе си, приятели. Това е лятото, в което може да се преоткрием. И в този процес на преоткриване, да ревизираме връзките си с другите, с близките, семейството, дома, любимите хора. И всичко това с идеята да осъществим своите амбиции и потърсим своето признание.

Желая успех в този магичен ден, приятели. Съберете своята слънчева енергия, съберете себе си, открийте своята лечебна билка и я пазете за дните, когато силите ни няма да са толкова много.

За повече информация или лична консултация, може да ме откриете чрез контактната форма или в моята фейсбук страничка Emma и картите. За мен ще е радост да бъда ваш консултант и да преведа на достъпен език магичните шепоти на Вселената.

Свързани