Бразилия с първа победа на световното в Русия :: Скандал – всички скандали | новини, икономика, еко, спорт, свят, анализи,…

1
223
Добави коментар

Бразилия постигна първа победа на Мондиал 2018. „Кариоките“ надвиха Коста Рика с 2:0 в среща от група „Е“.

„Селесао“ стигна до успеха в два гола в продължението. В първата минута от добавеното време Филипе Коутиньо откри резултата, а шест минути по-късно Неймар подпечата трите точки за своя тим.

Бразилия е лидер в групата с 4 точки, следван от Сърбия с 3 и Швейцария с 1. Коста Рика е с нулев актив. По-късно днес „плавите“ и „кръстоносците“ излизат едни срещу друг в Калининград.

Бразилците започнаха лежерно, без агресия и трудно пробиваха в добре подредената защита на костариканците. „Селесао“ имаше тотално превъзходство във владеенето на топката през първото полувреме, но тимът отправи един-единствен удар в очертанията на вратата – на Марсело в самия край на първата част.

Най-добрата ситуация за гол през първата част се откри пред тима на Коста Рика – в 13-ата минута Гамбоа проби отдясно, върна към Селсо Борхес, който от удобна позиция стреля в аут.

През второто полувреме бразилците вдигнаха оборотите и обсадиха вратата на Коста Рика. В 49-ата минута Жезус нацели напречната греда с глава, а веднага след това удар на Неймар бе избит пред голлинията от Гамбоа.

В 56-ата минута отново Неймар се озова на стрелкова позиция, но Кейлор Навас изби в корнер. Филипе Коутиньо също опита мерника си, но отново Навас бе на мястото си.

В 72-ата минута грешка в защитата на Коста Рика позволи на Неймар да напредне фронтално срещу вратата, но ударът на нападателя премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Пет минути по-късно Неймар отново бе на голова позиция и след съприкосновение със защитник на Коста Рика падна в наказателното поле и реферът Бьорн Кайперс посочи бялата точка. Костариканците протестираха бурно, а след гледане на видеоповторение на ситуацията съдията отмени решението си.

В първата минута на добавеното врреме Филипе Коутиньо прати топката в мрежата, след като Роберто Фирмино свали с глава към Жезус, който продължи и връхлитащият Коутиньо вкара за 1:0.

Секунди преди последния съдийски сигнал Неймар получи пас от Дъглас Коста и най-сетне се разписа за крайното 2:0. Попадението е под номер 56 за Неймар с националната фланелка, с което той изпревари Ромарио във вечната ранглиста на Бразилия.