Ако слагате по пет капки на лицето си, след две седмици всички бръчки и петна изчезват

1
211
Добави коментар

Разбираме, че кожата е външен орган, който постоянно се влияе от фактори като слънчева светлина, изменение на климата, мръсотия, токсини в околната среда и дори лошо хранене.

Повлияването на кожата може да се увеличи и да се забележи през годините, поради появата на бръчки или петна. За да се лекуват тези естетически проблеми, някои жени прибягват до използването на скъпи кремове и лекарства, които не винаги дават задоволителни резултати. За щастие, не всеки трябва да прибягва до такива практики, тъй като има някои естествени съставки, които осигуряват големи ползи за здравето и младежкия вид.

Те се използват широко в целия свят за приготвянето на естетически продукти.Кокосовото масло е едно от най-ефективните и можете да го използвате за домашно готвене. Това специфично масло съдържа лауринова киселина, съединение, което помага за заздравяването на рани и намалява образуването на кожни обриви. То действа като противовъзпалително и антибактериално средство и също така помага за облекчаване на заболяванията.

Кокосовото масло по-добре абсорбира витамин Е, антиоксидант, който забавя стареенето и почиства токсините.

Смесването на двете съединения осигурява отлично решение за естествено излекуване, което е от полза за здравето на кожата. Кокосовото масло също помага да се контролира нивото на холестерола, позволява да отслабнете, подобрява метаболизма, предотвратява кръвообращението и сърдечните заболявания, ефективно срещу рака, подобрява качеството на зъбите и костите.

Маска за суха кожа

Имате нужда от: 2 супени натурално кокосово масло (може да го намерите в аптеките); половин намачкан банан; 3 капки етерично масло от тамян

Начин на правене: Смесете всички съставки, разбъркайте добре и нанесете на почистено лице. Бананът има антиоксидантно действие, докато тамянът е полезен за клетъчната регенерация. Оставете маската да постои около 20 минути, изплакнете с хладка вода, подсушете и нанесете хидратиращ крем.

Маска за кожа, предразположена към акне

Имате нужда от: 1 супена лъжица кокосово масло; 1 супена лъжица мед; 2 капки етерично масло от чаено дърво.

Начин на правене: направете същото, както при горната маска за суха кожа.

Маска за чувствителна кожа

Имате нужда от: 1 супена лъжица чисто кокосово мляко; 1 супена лъжица овесено брашно (или достатъчно, за да направите средногъста паста); 3 капки етерично масло от лавандула.

Начин на правене: Разбъркайте всички съставки заедно. Започнете с нежно почистване на лицето, след което нежно нанесете маската. Оставете маската за 10 минути, за да може кожата ви да поеме необходимите вещества. Овесеното брашно и лавандулата успокояват, а кокосовото масло хидратира. Изплакнете и нанесете подходящ крем за лице.

Скраб за почистване за всеки тип кожа

Имате нужда от: 1 супена лъжица настъргана сърцевина от кокосов орех и 1 чаена лъжица мед. Ако имате по-мазна кожа, добавете 2 супени лъжици кисело мляко, а при суха – 1 супена лъжица заквасена сметана.

Начин на правене: Смесете всички продукти и наложете върху лицето. Натрийте в продължение на 2 минути, след това измийте с топла, а после хладка вода.

Източник: zajenata.bg

loading…