Много скоро рекламодателите в AdWords ще имат инструменти за тестване и измерване на рекламните послания в YouTube

4
189
Добави коментар
websitedesign
websitedesign

Новият рекламен комплект на YouTube – който включва видео експерименти, видео-рекламно послание, YouTube режисьорски микс и последователни видеореклами – все още е в бета версия.

Google представя нови инструменти в AdWords за рекламодатели в YouTube, за да измерва и тества творческите аспекти на своите видеореклами. Обявен на фестивала на канските лъвове, стартиращия рекламен пакет на YouTube включва четири нови набора от инструменти: видео експерименти, видео рекламиране, YouTube Director Mix и последователни видеореклами.

Видео експериментите са инструмент за тестване, който дава представа за показателите на марката и измерва влиянието на творческите елементи на рекламата върху неща като значението на марката, разсъжденията и намерението за покупка. Рекламодателите ще могат да използват инструмента, за да пускат сегментирани реклами в YouTube без разходи, надхвърлящи стандартните рекламни такси, като резултатите са достъпни само за три дни.

“Видео експериментите, стартиращи в бета по-късно този месец, конвертират разходите за неработещи медии, които обикновено се използват за фокус групи в симулирани рекламни среди, за изразходване на средствата за работа в реални рекламни среди. В YouTube хората гледат само това, което искат, правейки го идеално място за тестове за ефективни резултати, на които може да се доверите“, казва Али Милър, групов продуктов мениджър на видеорекламите.

Видео Creative Analytics се пуска в две фази. Първият етап ще включва показател за сегментиране на аудиторията в отчетите за запазване, за да покаже на рекламодателите колко ефективно е тяхното рекламно послание в различните аудитории. По-късно през тази година Video Creative Analytics ще може да покаже какъв процент от аудиторията за гледане на рекламата вижда ключови моменти на рекламното послание (например лого на марката или изображение на продукт), които рекламодателите анотират.

С тези пояснения рекламодателите “могат да следят как различните елементи на творчеството влияят върху ефективността на кампанията и да я използват, за да разработят идеи за следващия творчески видео експеримент“, казва Милър.

Режисьорският микс на YouTube ще позволи на брандовете да обменят креативни елементи във видеорекламата – да персонализират текста, изображението, звука и видеоклипа – и след това да пускат няколко версии на рекламата, за да определят кои елементи са най-ефективни предвид аудиторията и контекста на видеорекламата.

Последователните видеореклами ще позволяват на брандовете да показват поредица от реклами в конкретна поръчка, за да създадат смислова подредба за разказване на истории, свързани с преживяванията и потребителската пътека (customer journeys).

Режисьорският микс и Последователните видеореклами са все още в Алфа тестове.

Google заяви, че “Kellogg Company” и “20th Century Fox” тестват елементи от видео-криейтив пакет на YouTube. “Kellogg’s” използва Режисьорския микс, за да подпомогне усилията за персонализиране на рекламите, а “20th Century Fox” е внедрил новия инструмент за Последователност на видеореклами за популяризиране на филми.

Източник: https://marketingland.com/