Поройни дъждове предизвикаха наводнения в Гърция

1
168
Добави коментар
uzunov1
uzunov1

Циклонът “Нефели” заля Гърция с поройни дъждове. На много места валежите надхвърлиха 50 мм на кв. м. Десетки домове са наводнени. Цяла нощ пожарникари и доброволци оказваха помощ на хора, блокирани в автомобилите си, предават регионалните медии. Към момента няма данни за пострадали, но нанесените материални щети са значителни.

Нашенци са изпаднали в бедствена ситуация в района на Метагици и Ормос Панагиас, Ситония, информират от Външно министерство. Местните власти са отреагирали, за да бъде оказано съдействие на бедстващите ни сънародници. По всички получени сигнали е реагирано своевременно и всички засегнати от пороите българи са вече в безопасност.

Според метеорологичните прогнози, лошото време ще се запази до края на седмицата и поради това ГК Солун препоръчва да се прецени целесъобразността от пътуване в Северна Гърция. В случай на бедствена ситуация, местните власти препоръчват да не се излиза от сградите на пребиваване, а при наводнения на първите етажи изпадналите в беда да се качват на по-високите етажи и да очакват помощ.

Телефони в случай на бедствени ситуации:

Посолство в Атина: дежурен телефони в извънработно време: +30 210 67 48 105, 106, 107 мобилен телефон за спешни случаи: +30 693 70 96 220

Генерално консулство в Солун: дежурен телефон в извънработно време: +30 2310 869 520

Дирекция „Ситуационен център“ в МВнР приема денонощно сигнали на телефон: 02/948-24-04 или имейл: [email protected].