Gree са отговорни за студения стадион на Световното по футбол

2
197
Добави коментар
vimaxclima
vimaxclima

Знаете ли, че Gree са отговорни за охлаждането на стадион Мордови? Всеки, който присъства на световното по футбол в Русия ще усети приятната атмосфера и свежия климат на стадиона, като системата на Gree може да охлади, дори и най-разгорещените футболни страсти.

 

Системата, която е отговорна за охлаждане на огромното спортно съоръжение е Gree LHE високоефективен чилър с водно охлаждане. 

 

Стадионът Мордовия Арена се намира в град Саранск и е специално изграден за световната купа 2018 година в Русия. Той има капацитет от 30 000 човека, но по време на световното в него ще има над 45 000 души. За да бъде избрана системата на Gree с водно охлаждане не беше лесен процес. Брандът е избран сред дълго и оспорванно сравняване, така че да се избере най-добрата система, защото организаторите знаят, че въздуха на стадиона е изключително важен. Охладителна система от серията LHE е най-голямата разработена до сега от Gree. Чилърът с водно охлаждане използва усъвършенстван полу-херметичен двувинтов компресор, най-новият високоефективен топлообменник и нов тип оптимизиран контрол на мощността, които заедно се съчетават, за да подобрят оперативната ефективност и да намалят експлоатационните разходи. 

 

Дизайнът с двойна контур намалява скоростта на неизправност, докато двукомпресорният дизайн може да гарантира нормална работа, когато един компресор е в поддръжката. Уредът, който използва хладилен агент R134a, е първият за енергийна ефективност и има COP от 6.2, като всичко това помага за изпълняването на целта на  Русия да бъде домакин на най-екологичната Световна купа в историята.

 

 

Това не е първият път, когато Gree е свързан със световното първенство по футбол. През 2010 г. Gree беше избран да предостави многофункционални VRF агрегати, чилъри, единични климатици и системи за обработка на въздуха за седем големи проекта за Южноафриканската Световна Купа.

 

„Това показва още веднъж, че докато Gree не е толкова известен като някои други марки в Обединеното кралство, в световен мащаб той е масивен играч и е утвърден като най-продаваната климатична инсталация производител в света.“ коментира директорът на Gree Робърт Малоззи.