Нов инструмент за инспектиране на URL адреси в Search Console

4
155
Добави коментар
websitedesign
websitedesign

Преди няколко месеца Google представи новата Сърч конзола (Search Console). Ето и някои интересни ъпдейти по темата.

 Welcome “инструмент за инспекция на URL”

Една от най-често срещаните заявки на потребители в Search Console-та е за повече подробности относно това, как Google вижда конкретен URL адрес. Въз основа на това Гугъл създава нов инструмент, “Проверка на URL“, за да предостави тези данни, така че търсенето да стане по-прозрачно. Инструментът за инспекция на URL показва подробно информация за обхождането, индексирането и показването на страниците ви директно от индекса на Google.

Въведете URL адрес, който искате да проверите, за да научите последната дата и състояние на обхождането, грешките при обхождане или индексиране и каноничния URL адрес за тази страница. Ако страницата бъде успешно индексирана, можете да видите информация и състояние за всички подобрения, които са налични на страницата, като дали има AMP или обогатени резултати, чрез микродата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ако дадена страница не е индексирана, можете да научите защо. Новият отчет включва информация за мета маркерите noindex robots и каноничния URL адрес на Google за страницата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Само едно кликване може да ви отведе до отчета, показващ всички останали страници, засегнати от същия проблем, за да ви помогне да проследите и да поправите общите бъгове.

Още вълнуващи актуализации

В допълнение към новия инструмент за проверката на URL адреси, имаме още няколко функции и отчети, които неотдавна стартирахме в новата версия на Сърч конзолата:

– Шестнайсет месеца данни за трафик: Приложният програмен интерфейс (API) на Google Search Analytics вече връща данни от 16 месеца, както и отчет за ефективността.

– Отчет за рецепти: Отчетът за рецепти ви помага да решите проблемите със структурираните данни, които засягат обогатените резултати на страници с рецепти. Можете да ползвате интерфейса, ориентиран към задачите, за да тествате и валидирате корекциите.

– Нови филтри за търсене в Google Search Analytics: Отчетът за ефективността Ви дава повече видимост за новите резултати от външния вид на търсенето, включително резултатите от Web Light и Google Play Instant.

Google Ви благодари за обратната връзка

Те ни уверяват, че продължават да четат отзивите ни, да провеждат проучвания и да наблюдават статистическите данни за употребата на новата конзола за търсене. Забелязват, че проблемите се диагностицират и решават по-бързо, когато използваме тези инструменти и се радват, виждайки че ги оценяваме високо.

Искат да благодарят на всички, които са дали обратна връзка и да ни уверят, че им помагаме доста, за да могат да подобрят предлаганите си услуги и инструменти, с които по-лесно да можем да поправяме грешките от наша страна.

Новата конзола за търсене все още е в бета версия, но добавя ежемесечни функции и отчети. Моля, продължавайте да споделяте отзивите си чрез различните канали и уведомявайте Google за това как се справят.

Източник: Official Google Blog