Можем ли докато спим, да се разкрасим? | За един по-щастлив и по-успешен живот!

2
216
Добави коментар

Можем, можем… Използването на подходящия нощен крем за лице, ще подобри състоянието на кожата ни и сутринта ще се почувстваме освен свежи, но и по-красиви. А кой не иска това? Спомням си, когато преди Х (хикс) години разбрах, че имало и крем за през нощта. Любопитна, защо ми е такова чудо, обиколих магазините, за да питам продавачките. Не си спомням дали получих съвет, но се сдобих с първия си нощен крем. Стори ми се доста по-различен от другия и отиде по направление: коша за боклук. Днес обаче, ползвам редовно. Може би заради точно тези изминали Х (хикс) години или защото и козметиката се развива и споменът за лепкавия крем е в миналото. И ако се чудите защо всъщност е нужно да правим това, ето ви отговора: По време на сън, клетките на кожата се обновяват в пъти по-бързо. Това е моментът, в който е най-възприемчива към грижите. Това е идеалното време за успокояване и регенериране на епидермиса. През деня, каквото и да сложим на кожата си, няма как да я предпазим от смога, прахта, температурните разлики и всякакви други агресии. Задължителното условие е, да е върху идеално почистена кожа.

След 35 годишна възраст, нощният крем си е вече необходимост. Според възрастта и съставките са различни. Всички кремове за след тази възраст освен с успокояващи и хидратиращи свойства, вече са обогатени и със съставки, които регенерират кожата и и осигуряват стягащ и/или подмладяващ ефект. Повечето козметични марки вече предлагат в комплект дневен+нощен , с достатъчно указания за кой и какво са предназначени и лесно ще се ориентирате.

Преди 35 годишна възраст, нощният крем е превенция. Много ни се иска да имаме кожа като на 20-годишни, но тогава възстановяването на кожата е много по-бързо. С времето обаче метаболизмът и на кожата се забавя. Става по-чувствителна, а зимата дори може да я усещате опъната и суха. Кремовете за тази възраст са създадени преди всичко да задържат влагата в кожата и обогатени с различни витамини и микроелементи, които да запазват свежестта, еластичността и мекотата на кожата.

Когато и какъвто и крем да решите да използвате е важно кожата да е добре почистена и да го нанасяте с леки кръгови движения. Масажът е много полезен, защото ще позволи на крема да попие по-бързо и по-равномерно.

Разни предложения вижте тук …