Къде е държавата? 92-годишната баба Дела работи по 14 часа на ден, за да издържа близките си!

1
120
Добави коментар

Журналистът Мартин Карбовски сподели пост на своята фейсбук страница от Калина Краева. В него тя призовава за подкрепа за възрастна жена, която е интервюирна в предаването на Карбовски.

Ето постът, който споделя журналистът:

„Калина Краева: Много Ви е мъчно, нали? Български гражданин приюти пет щъркела, за да не умрат от студ (тук). Добре, чудесно! Този човек се превърна в национален герой. То не бяха репортажи, не бяха награди, подаръци…

Мрежата гръмна… Ауу, колко сладко – щъркели в домашна обстановка. А миналата седмица в предаването КАРБОВСКИ: ВТОРИ ПЛАН беше излъчено интервю с 92-годишната баба Дела, която работи по 14 часа на ден. Налага й се да го прави, за да издържа внучката и правнучката си. Тя е глава на семейството.

92-годишната Дела Атанасова, която сама издържа семейството си, като работи по 14 часа на ден Баба Дела не моли за помощ и не се оплаква. Тя дори няма жилище, но има достойнство и сърце. Когато става въпрос за историята на една достойна българка и 13-годишната й правнучка, това не е „сладко“ като великденско зайче и щъркели в хола, нали? И не Ви пука.

Има хора, които с коментари в социалните мрежи се преструват на загрижени.

Съчувствието не е достатъчно. То дори е излишно и обидно. Ако искате да помогнете, направете го! Не съчувствайте! Доброто желание е нищо, ако от него няма резултат. Не забравяйте, че някой ден и моята, и Вашата история могат да бъдат толкова тъжни, че да направят филм по тях. И тогава няма да имаме нужда от съчувствие, а от подкрепа.

ПОДКРЕПЕТЕ ЕДНА БЪЛГАРКА.

Може да помогнете на тази самотна и отрудена жена тук:

Титуляр на сметка:

ДЕЛА КИРОВА АТАНАСОВА

BIC: TTBBBG22

IBAN: BG80 TTBB 9400 1527 7280 91

loading…