Историята на ЗАБРАДКАТА в снимки – ГАЛЕРИЯ

1
100
Добави коментар
svetla58
svetla58

И понеже вчера ви разказахме за най-новото старо явление в света на аксесоарите за сезон лято 2018 – кърпата за глава, забрадка или чембер, днес решихме да не ви занимаваме отново с информация за произхода и ролята му в исторически план, а просто да ви покажем с фотоси пътя и историята на този практичен и необходим атрибут, който няма възрастови, социални, полови и каквито и да било още ограничения.

В ГАЛЕРИЯТА ни ще видите едни от най-силните жени, познати на човечеството, както и иконични мъжки визии, които останаха запазена марка на своите притежатели. И сентенцията, че всичко ново е добре забравено старо отново доказа своята достоверност.

Оказва се, че това е класическа тенденция, която следва хода на времето години назад. Началото й е било дадено като знак за социалната принадлежност на дамите, но днешната модерна интерпретация е с много по-рокендрол звучене.

От военните съобщения, които били пренасяни в забрадки, през ретро блясъка на иконичните, за своето време, звезди, Grace Kelly на Френската ривиера или Brigitte Bardot, та стигнем до настоящата кралица на Англия Елизабет II – всички могъщи жени пионерки, които са избрали да поемат по пътя на собствената си визия за живота и света.

Селекцията наистина е много интересна и вдъхновяваща. Надяваме се и вие да я гледате с такова задоволство и наслада, както и ние, докато търсихме всички тези кадри.

Редактор: Марина Делева

Етикети:
Grace Kelly, бански костюм, ваканционен стил, забрадка, кърпа на главата, слънчеви очила, чембер