Оргонит – създаването на биороботи | Езотерика и Битие

1
304
Добави коментар

Оргонит  – Как една измислена цел за изкуствено зачеване на биороботи  стана хит…

Значение на думата Оргонит

Биологът  Александър Гурвич , стигнал до извода, че е открил една напълно неизвестна, но измерима сила, която тогава е била наречена “оргон”.  Той пише: „Оргон идва псевдо – гръцката формация вероятно е от оргазъм – “импулс, вълнение”, както и в оргазъм, плюс един – както в озона (гръцката неутрална причастие, буквално ργрон , gen .: * Ργργοντος ).

Оргон е тясно свързана със сексуалността: Райх, след Фройд, вижда родината на сексуалността като основна енергийна сила на живота. Самият термин е избран за споделяне на корен с думата оргазъм , който както Райх, така и Фройд са основен израз на психологическото здраве. Този фокус върху сексуалността, макар и приемлив в клиничната перспектива на виенските психоаналитични кръгове, скандализира консервативната американска общественост, макар да привлича контракултурни фигури като Уилям С. Бъроуз и Джак Керуак“ .

Оргонит – Идеята за божествена енергия на база роботизация

Райх не  е само вдъхновен от Фройд, а най-вече повлиян от Тората за създаването на такава божествена енергия, която да отмени естествената сексуалност с изкуствена такава или така наречената роботизация. Райх пише в своята най-известна книга “Функцията на оргазма :” Спорът на  Дриш  ми се стори неоспорим в сферата на жизнената функция. Но не успяхме  да приемем трансцеденталността на принципа на живота, който би могъл  да разреши противоречието въз основа на формула, отнасяща се до функцията на енергията.Тората на Дриш винаги е била в съзнанието ми, когато си мислех за изкуствената жизненост.“

Оргонитът  е модерен материал играещ ролята на „жизнена“ енергия

Органитът е експиримент , която се използва само за образователни цели.  Органит – псевдо-научна духовна концепция, описана като езотерична енергия или хипотетична универсална жизнена сила , първоначално предложена през 30-те години от Вилхелм Райх.  Органитовата „жизнена“ енергия е разработена от студентка на Райх  през 1957 година.

Райх е идентифицирал  една енергия, която назовал „оргон“ и откривайки, че може да бъде манипулиран чрез слоеве от метал и органичен материал (смоли).  При своите експерименти Ройх използвал  неща като дърво и памук за своите органични материали и железни стружки  и други метали като метални компоненти.

Примерен състав на Оргонит

Размер на частиците: Фини – 0-1мм, малки – 1-5мм, големи – 5-15мм

– Стомана – малки частици от струг/фреза;

– Месинг или мед – фини частици от струг/фреза;

– Парамагнитна скала (вулканичен камък) – фини частици;

– Прах от Цитрин – фин;

– Прах от Кварц – фин;

– Смола и катализатор;

В Оргонитът на Велц  е внедрен  модерен материал, играещ ролята на органична компонента полиестерна смола. Orgonite  е просто комбинация от много метални частици, суспендирани в матрица на смолата. Тъй като често има много метални частици, енергийният поток в рамките на оргонита  е много динамичен, което го прави доста мощен.

Епилог

И накрая, науката стигна до мъдростта на шаманите заключавайки, че всичко, което възприемаме като солидно, всъщност е вибрираща  енергия. Ако разбирате това, ще разберете, че можем да бъдем негативно засегнати от енергия, която е в дисхармония с животът. Така че, вместо внушенията за целебността на оргонитите се замислете върху един семпъл въпрос: Възможно ли е един изкуствен здравец  да замени качествата на здравеца от природата?…