ФИФА се обясни в любов на Русия

1
180
Добави коментар
Temaonline
Temaonline

РУСИЯ 2018
ФИФА се обясни в любов на Русия
Президентът на Световната футболна централа се срещна с президента Владимир Путин и призна, че Русия е истинска футболна държава

07 Юли 2018 16:58
0

принтирай

|

текст

Джани Инфантино похвали Русия за организацията на Световното първенство по футбол, а президентът Владимир Путин заяви, че домакинството е „унищожило“ негативните стереотипи за страната.Путин проведе среща с Инфантино и легенди на световни футбол днес в Кремъл вчера.„Всички от ФИФА се влюбихме в Русия и често ще идваме тук, за да следим за това как се развива футболът в страната. Русия стана истинска футболна държава“, каза президентът на световната футболна централа. 
Инфантино похвали играта на руските национални и добави, че домакините могат да стигнат и до финала на световното първенство.На срещата присъстваха легендарни футболисти от различни страни, сред които Звонимир Бобан, Марко ван Бастен, Хорхе Кампос, Лотар Матеус, Диего Форлан, Петер Шмайхел, Рио Фърдинанд и други.“Идваш тук и срещаш хората, които живеят тук, виждаш Москва, нейната напълно необяснима красота, виждаш всички тези цветове, тези хора, които участват в мачовете, виждаш запалянковците от различни страни, които са изрисували лицата си в зветовете на националния флаг и как всички те празнуват заедно с руснаците, ставаш част от тази атмосфера и няма как да не се влюбиш в тази страна. Защото виждаш как Русия правя всичко за този шампионат“ – каза президентът на ФИФА.

 

Путин на встрече с легендами футбола попросил экспертно предсказать, кто станет чемпионом мира 2018 pic.twitter.com/zXec0h2j9z
— Кремлевский пул РИА (@Kremlinpool_RIA) July 6, 2018

Инфантино призна, че в Русия се чувства като „дете в магазин за играчки“ и призна, че тук на този Мондиал се е убедил в това, че Русия вече е футболна държава. 

„Казаха ми, че полицаите на Червения площад постоянно се усмихват на минувачите и са изключително отзивчиви, когато някой ги попита за нещо или поитърси помощта им“ – каза още Инфантино. „Забележително е колко вежливи могат да бъдат полицаите! Ето това е новият имидж, новият образ на Русия“.
 

Бившият играч, треньор и световен шампион от 1990 г. с отбора на Германия Лотар Матеус призна, че това е най-хубавото световно първенство, на което е присъствал:.

„Знаех, че руснаците не са доволни от своя национален отбор, но ето че сега виждаме как националните футболисти принудиха руснаците да се влюбят в тях. Участвал съм в пет световни първенства като играч и още в пет като футболен функционер. И мога честно да ви призная, че това е най-добрият световен шампионат, организиран през последните години. Сърдечно благодаря, господин президент“, – каза Матеус.

Легендарният аржентинец Диего Марадона, който е официален гост на Мондиал 2018 в Русия, не беше сред присъстващите.

Путин от своя страна каза, че Мондиал 2018 предразполага „атмосфера на доверие и празник“. 

„Десетки хиляди хора дойдоха в Русия от различни краища на света. Те могат да видят със собствените си очи как добре са посрещнати, как гражданите на нашата страна са щастливи. Всички информации в медиите и социалните мрежи успяха да унищожат негативните стереотипи за Русия. Хората видяха, че Русия е гостоприемна страна“, каза Путин.