Двойка губи новороденото в болница – 4 дни по-късно, получават обаждане от медицинска сестра, която променя всичко

1
212
Добави коментар
slavchev
slavchev

Това е мечта на много млади двойки да започнат своето семейство. Ето защо Кейти и Джош Бътлър са на 7-мото небе, когато разбрали, че ще имат дете.

Техните надежди и желания обаче щяха да се превърнат в пепел, преди едва да са започнали пътуването към родителството. Когато правят на Кейти ултразвук в 20-тата седмица откриват, че има нещо нередно. Лекарите не можели да посочат точно какъв е проблемът, но знаели, че нещо не е наред.

И така, започнала тяхната въртележка на живота, която щеше да вземе много обрати и завъртания преди краят да настъпи. След като се ражда бебето на Кейти и Джош Бътлър – Дюи, докторите повели борба в опит да спасят живота му. За съжаление, това не се случило и Дюи починал след 132 дни борба. Сърцето му не можало да понесе напрежението, предизвикано от опита да се постави хирургически захранваща тръба.

Естествено Кейти и Джош били съкрушени. Те били уверени, че Дюи можел да успее в битката си срещу несгодите и затова било тежък удар за тях, когато смъртта му настъпила.

„Чувствах се толкова виновна, като си мислех за това, но имаше и чувство на облекчение, когато той най-накрая се спаси от мъчението и знам, че ще го видя отново“, каза Кейти .

Родителите се обърнали към Бог, за да им помогне с изпитанията си. Точно когато Кейти и Джош били посърнали от скръб по Дюи, че се случило чудо.

Една от сестрите извикала двойката и казала, на 5-ия етаж на болницата че има бебе, нуждаещо се от майка и татко. Момчето, на име Бракс, имало множество здравословни проблеми и семейството му не искало да се грижи за него.

Кейти и Джош не знаели какво да мислят, но четири дни по-късно посрещнали едно сладко малко момченце. Бракс бил роден преждевременно в 27-мата седмица. На 11-месечна възраст той никога не бил напускал болницата и имал хронична респираторна недостатъчност, белодробна хипертония и бил с проблеми в трахеята. Кейти и Джош разбрали, че има шанс той да се подобри с възрастта.

За двамата вече нямало съмнение какво да направят. Взели Бракс вкъщи и започнали да се грижат за него. Няколко месеца по-късно, те официално приели момчето.

„След като го взехме вкъщи, здравето му започна да се подобрява. Той все още се нуждае от кислород, но неговото движение и хранене се подобриха толкова много. Той ни познава и ни се усмихва, вече може да ни идентифицира. Нашето семейство наистина се сближи с него. Ние имаме цялата тази любов и заради Дюи искаме да излеем тази любов в Бракс.“

Пожелаваме на Кейти и Джош щастие с малкия Бракс. Това, което се случило с Дюи е ужасно тъжно, но все пак има светлина в края на тъмния тунел за семейството под формата на друго уязвимо бебе, което се нуждае от тяхната помощ.

Споделете тази история, ако вярвате, че Бог е имал ръка, за да даде на Кейти и Джош втори шанс да отглеждат детето, когато се нуждаят най-много от него

loading…

Харесване на това:

Харесвам Зареждане…

Свързани